Home Bouw Zonwering voor buiten: welke soorten zijn er?

Zonwering voor buiten: welke soorten zijn er?

Zonwering voor buiten

Hele zomerse warme dagen kunnen heerlijk zijn, maar de warmte kan er ook voor zorgen dat het in huis minder fijn leven is. De beste oplossing om het wat aangenamer in huis te maken is gebruik maken van een zonwering te koop via Zonweringfabriek. Je voorkomt met een zonwering het opwarmen van je huis en je kunt met de juiste zonwering een schaduwplek voor op je terras creëren.

De zonnescherm is de populairste zonwering

Een zonnescherm, ook wel knikarmscherm genoemd, is de populairste zonwering voor je terras. Dit scherm bestaat uit een stalen frame en bevat een doek dat waterafstotend is. Het speciale doek zorgt voor bescherming tegen zonnestralen en houdt je terras en woning lekker koel. Er is een groot aanbod aan allerlei zonneschermen van bekende merken zoals Weinor, Luxaflex en Verano.

Verticale zonwering met screens

Als men het over screens heeft, dan gaat het om een verticale zonwering aan de buitenkant van het huis. Met name zijn screens bedoeld om zon te weren in het huis, waardoor de temperaturen in je huis op warme dagen koel blijft. Wil je op je terras in de schaduw zitten, dan kun je beter voor een zonnescherm kiezen. Een screen lijkt heel erg op een rolluik, omdat het doek verticaal schuift naar beneden. Voordeel van een screen is dat je naar buiten kunt kijken.

Een rolluik is meer dan alleen een zonwering

Je kunt een rolluik meer zien dan alleen een zonwering. Ze weren zon, maar zijn in de winter ook een echte meerwaarde. Je kunt namelijk met een rolluik heel goed je kamer donker maken. Ideaal als je bijvoorbeeld veel nachtdiensten werkt. Naast dat, werkt een rolluik ook inbraakwerend, geluiddempend en isolerend.

Unieke uitstraling met markiezen

Je geeft met markiezen je woning een eigen unieke uitstraling mee. Een markies houdt de zon van alle kanten van je raam tegen en daardoor heb je schaduw in huis en zorg je ervoor dat je woning tijdens de zomer lekker koel blijft. Je kunt bij markiezen de keuze maken uit drie soorten modellen: het klapmodel, het petmodel en het standaardmodel.

Stevigheid met uitvalschermen

Een uitvalscherm heeft twee vaste armen in plaats van knikarmen. Dat betekent dat ze heel krachtig zijn en dat de storm en wind kunnen trotseren. Zo’n scherm zorgt voor veel schaduw en belemmert niet het zicht naar buiten. Ideale combinatie dus.