Home Interieur Zo richt je je nieuwe badkamer in

Zo richt je je nieuwe badkamer in

badkamer inrichten

Wist je dat we in totaal ongeveer twee jaar van ons leven in de badkamer besteden? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als dit een aangename ruimte is. Bij het verbouwen en inrichten van een badkamer komt veel kijken en daarom geven wij vandaag een aantal handige tips!

Teken een leidingschema

Ga je de hele badkamer verbouwen? Dan is het slim om van tevoren een leidingschema voor stroom en water uit te tekenen. Zo kun je namelijk beter bepalen waar de verschillende meubelen, zoals de douche, wc, badkamermeubel hout en het bad komen.

Ga voor eenvoud

De meeste badkamers zijn niet erg groot. Om de badkamer ruim te laten lijken, is het belangrijk om deze niet te vol in te richten met meubels die je eigenlijk niet nodig hebt. Ga daarnaast voor rustige tegels op de vloer en de wanden, zodat de badkamer groter oogt.

Kies rustige kleuren

Zoals hierboven al aangegeven, zorgen rustige tegels op de vloer en de wanden voor optisch meer ruimte. Daarnaast zorgen rustige kleuren ook voor een tijdloze badkamer.

Ga voor zwevende meubels

Is je badkamer erg klein? Ga dan voor zwevende meubels. Deze worden aan de muur bevestigd, waardoor de ruimte onder het meubel zichtbaar blijft. Dit zorgt niet alleen voor optisch meer ruimte, maar is ook nog eens makkelijk met schoonmaken.

Kies een spiegelkast

Het is wel duidelijk dat iedere vierkante meter in de badkamer goed besteed moet worden. Een spiegelkast is ideaal, omdat je zo een spiegel en kast in één hebt. Hier kun je dus makkelijk kleine spullen in opbergen.

Zorg voor goede verlichting

Je wilt in de badkamer verlichting waarmee je alles goed kunt zien. Tegelijkertijd wil je misschien ook wat sfeerverlichting, bijvoorbeeld wanneer je een bad in de badkamer hebt. Bij een spiegel is het belangrijk dat het licht van voren komt en niet van boven. Bij licht van boven ontstaan namelijk schaduwvlakken en kun je je gezicht niet goed zien in de spiegel.