Home Bouw Zo maak je optimaal gebruik van je schuifpui

Zo maak je optimaal gebruik van je schuifpui

schuifpui

Een schuifpui in de woonkamer is altijd mooi. Het optische effect zorgt ervoor dat de kamer groter lijkt. Ook zorgt de pui voor extra lichtinval. Het belangrijkste voordeel van een schuifpui is dat je makkelijk vanuit huis de tuin in en uit kunt lopen. Zo wordt genieten van het lekkere weer wel heel simpel! Een versleten slot in de schuifpui kan hier echter roet in het eten gooien.

Onderhoud is nodig

Een schuifpui van goede kwaliteit gaat jarenlang mee. Om er zo lang mogelijk plezier van te hebben is regelmatig onderhoud wel noodzakelijk. Vaak gebeurt dit door de pui eens in de zoveel jaar van een nieuw likje verf te voorzien. Er zit echter een onderdeel aan dat nogal eens vergeten wordt: het slot. Het gekke is dat veel mensen snel wennen aan een moeilijk slot. Wanneer je de pui een tikje omhoog duwt, hard aan de hendel trekt of wat extra druk zet gaat de deur vaak nog best open. Toch is het jammer dat dergelijke onhandigheden zo vaak voor lief worden genomen. Door het slot goed te (laten) onderhouden voorkom je namelijk dergelijke kuren en stap je naar buiten zonder dat je daar ingewikkeld voor hoeft te doen. Je kunt onderhoud vaak zelf uitvoeren. Wanneer je merkt dat het slot wat stroever loopt, kun je het bijvoorbeeld smeren. Doe dit op tijd, want als het slot erg stroef wordt, kan dit er zelfs toe leiden dat de sleutel bij het draaien in het slot afbreekt.

Schakel een expert in

Merk je dat het smeren van het slot niet afdoende is? Dan is het goed om op tijd hulp van een expert in te schakelen. Een schuifpui slot vervangen kun je het beste laten doen door een ervaren slotenmaker. Deze kan niet alleen advies geven op het gebied van gebruiksgemak, maar ook op het gebied van veiligheid. Want natuurlijk wil je zelf makkelijk naar binnen en naar buiten kunnen, zonder dat het een ongewenste gast ook gemakkelijk gemaakt wordt. Overigens kan een erkende slotenmaker niet alleen helpen bij het vervangen van het slot, maar ook bij het oplossen van andere problemen met de schuifpui. Lukt het bijvoorbeeld niet goed om de hendel te draaien, of de pui open te schuiven? Ook hier kan de expert hulp bieden. Zo weet je zeker dat je zonder gedoe weer het huis in en uit kunt lopen. Geniet van het mooie weer!