Home Interieur Zo kies je de juiste stoelpootdoppen voor jouw vloer

Zo kies je de juiste stoelpootdoppen voor jouw vloer

stoelpootdoppen

Ben jij zuinig op je vloer of wil je gewoon niet graag dat er beschadigingen aan je vloer ontstaan door het schuiven van stoelen? Maak dan gebruik van stoelpootdoppen. Echter zijn er diverse soorten stoelpootdoppen verkrijgbaar die ook elk weer hun eigen voordelen hebben. Hieronder meer informatie om de juiste stoelpootdoppen te kunnen kiezen voor op jouw vloer.

Soort vloer

Welke stoelpootdop het beste geschikt is om jouw vloer te beschermen heeft ook te maken met het soort vloer dat je hebt liggen. Heb je een houten vloer in huis liggen? Kies dan voor vilten doppen om je vloer optimaal te kunnen beschermen tegen schuivende stoelen. Ligt er echter vloerbedekking of (hoogpolig) tapijt in je huis omdat je graag een zachte ondergrond aan je voeten wilt hebben? kies dan voor een gladde stoelpootdop van bijvoorbeeld kunststof die goed over de zachte vloersoort kan schuiven en ervoor zorgt dat het tapijt of de vloerbedekking niet beschadigd. Bij een gladde vloer of tegels wil je uiteraard ook voorkomen dat je vloer beschadigd raakt. Zeker omdat deze beschadigingen niet altijd meer te herstellen zijn. Kies daarom ook voor stoelpootdoppen om dit te voorkomen en dan het liefst stoelpootdoppen van vilt. Als laatste kies je voor rubberen doppen indien je een natuurstenen, ruwe vloer of tegels hebt liggen om de vloer optimaal te kunnen beschermen tegen krassen of beschadigingen.

Soort stoelpootdop

Naast diverse vloersoorten heb je dus ook verschillende stoelpootdoppen, elk gemaakt van een ander materiaal met specifieke voordelen. Glijnagels worden bijvoorbeeld veel gebruikt bij houten stoelen, want deze stoelpootdoppen zijn zeer eenvoudig in de stoelpoot te slaan of vast te draaien. Echter worden vierkante- en ronde doppen ook veel gebruikt bij houten stoelen. Deze kun je rondom de stoelpoot schuiven, waardoor je deze doppen niet in de poot hoeft te slaan. Zo is er voor elke vloersoort en voor elke stoelsoort wel een stoelpootdop verkrijgbaar die ervoor zorgt dat zowel de stoel als de vloer optimaal beschermd wordt tegen beschadigingen. Ga dus eerst na wat voor vloer je hebt en welke stoelpootdoppen hier het beste bij passen. Je wilt tenslotte geen beschadigingen op je mooie vloer hebben en je hier ook niet telkens druk om maken. Met stoelpootdoppen wordt dit voorkomen.