Home Interieur Zo houd je de badkamer droog tijdens het douchen!

Zo houd je de badkamer droog tijdens het douchen!

badkamer droog houden tijdens douchen

Niets zo vervelend als een drijfnatte douche. Huisgenoten, je gezin, ze kunnen er soms wat van. Stap je de badkamer binnen om direct doorweekte sokken op te lopen. Natte badkamers, en vooral natte douchematjes, staan praktisch op ergernis nummer 1. Hoe kun je nu op slimme wijze voorkomen dat je niet telkens een drijfnatte badkamer achterlaat? In dit artikel kijken we naar de meest praktische oplossingen.

Wat kun je doen tegen een natte badkamer?

Hoe is jouw badkamer ingedeeld? Is er in jouw badkamer onvoldoende ruimte voor ligbad en douche? In dergelijke gevallen kiezen mensen voor staande douchen in het ligbad – zo kun je van beiden genieten en hoef je niet te kiezen. Enig nadeel is wel dat de badkamer vaak drijfnat wordt tijdens het douchen in bad. Ook al hang je een douchegordijn op, het water weet er op sommige plekken toch langs te sijpelen. In dat geval kies je voor zijdelings douchewanden. Het ligbad wordt als het ware half afgeschermd door deze douchewand, aan het uiteinde en aan de zijkant.

Moderne, functionele douchewanden

Douchewanden zijn in vele gevallen ontzettend functioneel. Wie een inloopdouche heeft kan eigenlijk niet zonder een douchewand. Het douchen zonder douchewand is vrij ongemakkelijk. Enerzijds wil je je vrij kunnen bewegen, en geen rekening met de omgeving hoeven te houden. Anderzijds ben je jezelf constant bewust van het feit dat je de badkamer tot een zompige plek maakt. Dit wil je niet. Hier is de douchewand een uitkomst. Het meest functioneel en de meest gekozen optie is om de douche in de hoek van de badkamer te situeren. Zo zijn er al aan twee zijdes afscherming. De derde afscheiding is de douchewand – er blijft dan één zijde open, daar waar je de douche betreedt.

Glazen douchewanden

Plaats je een douchewand in een moderne badkamer, dan heb je al snel het gevoel dat een kunststof douchewand de badkamer niet tot zijn recht laat komen en afbreuk doet aan de look en feel van je badkamer. Veel stijlvoller is het dan ook om een glazen douchewand te laten plaatsen.

Glazen douchewanden zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Zo kun je kiezen uit helder glas, gematteerd glas of rookglas. Rookglas is doorgaans antraciet/ bruinkleurig. Het glas is helder, maar toch wordt doorkijk bemoeilijkt vanwege de wat donkere kleur.

Veilig glas

Glazen douchewanden zijn vervaardigd van veiligheidsglas, wat praktisch onbreekbaar is. Zo kunnen er dus geen ongelukken ontstaan in de doucheruimte. Dit glas kan dus goed tegen een stootje en tegen hete temperaturen.

Hoe maak je een glazen douchewand schoon?

Maak het glas bij voorkeur niet schoon met een doek, hierdoor kunnen er op termijn haarfijne krasjes ontstaan. Je kunt de glazen douchewand schoonmaken door deze in te spuiten met verdund schoonmaakazijn. Let wel op of jouw badkamertegels hiertegen bestand zijn. Natuursteen tegels zijn namelijk niet bestand tegen zure middelen. Je kunt na enkele minuten de glazen wand afnemen met een trekker.