Home Tuin Zo heb je het juiste formaat terrastegels

Zo heb je het juiste formaat terrastegels

terrastegels

Terrastegels zijn een makkelijke manier om je tuin op te knappen en een mooi geheel te maken. Door het grote formaat van de terrastegels heb je snel een groot oppervlak bedekt en oogt het makkelijk als een geheel. Terrastegels 60×60 is een erg populair formaat, maar wist je dat er ook terrastegels 10×20 of zelfs terrastegels 100×100 zijn? In dit artikel leg ik je uit voor welke situaties de grote terrastegels ideaal zijn en voor welke situaties de hele kleine.

Kleine terrastegels

Kleine terrastegels zijn vooral goed om te gebruiken wanneer jij een wat kleiner oppervlakte hebt om te bedekken. Als je op een klein oppervlak hele grote terrastegels neerlegt, oogt dit vlak nog kleiner dan deze is. Iets wat niet wenselijk is. Daarom wordt het aangeraden om wat kleinere terrastegels neer te leggen, wat het tegenovergestelde effect heeft. Ook moet je een beetje rekening houden met de afmetingen van jouw terras. Als jij een terras hebt wat 2,4 meter breed is kan je beter kiezen voor tegels van 40x40cm of 60x60cm dan dat je gaat voor terrastegels van 100x100cm.

Grote terrastegels

Grote terrastegels hebben ook zeker zijn voordelen. En dit heeft vooral te maken met het onderhoud hiervan. Grote terrastegels hebben minder voegen dan kleine terrastegels. Dit komt omdat je op hetzelfde oppervlak een stuk minder tegels neerlegt. Deze voegen zijn een stuk intenser om schoon te krijgen en te onderhouden dan de tegels zelf.

Persoonlijke voorkeur

Natuurlijk is geen enkele keuze die jij maakt voor jouw terrastegels fout. Het draait namelijk allemaal om persoonlijke voorkeuren. Wanneer jij het echt niet ziet zitten om constant voegen schoon te houden en daarom voor een grotere terrastegel kiest, is dat geen probleem. Maar het kan ook zo zijn dat jij heel erg houdt van de stijl die komt bij een kleinere terrastegel, terwijl je een groot oppervlak hebt. Het is vooral belangrijk om te weten welke voordelen beide formaten hebben.

Vraag advies aan een expert

Heb je nog meer vragen over terrastegels of heb je advies nodig bij het kiezen van de juiste tegels? Ga dan op zoek naar een specialist op het gebied van terrastegels bij jou in de buurt. Zo kun je bijvoorbeeld bij vragen over terrastegels bij Sleiderink Bouwmaterialen terecht.