Home Zelf bouwen Zelf een bed bouwen: volgt dit handige stappenplan

Zelf een bed bouwen: volgt dit handige stappenplan

zelf een bed bouwen

Ben jij redelijk handig en heb je helemaal in je hoofd hoe jouw droombed eruit moet komen te zien? Waarom zou je dan niet zelf een poging wagen om je eigen bed te bouwen en in elkaar te zetten? Als je redelijk handig bent is het heel goed mogelijk om zelf je bed te maken. Het bespaart je niet alleen kosten, je leert er ook nog eens wat van. Hieronder een handig stappenplan om jou te helpen je eigen bed te bouwen.

Hoe moet je bed eruit zien?

Je kunt online genoeg inspiratie vinden om te bepalen hoe jouw ideale bed eruit moet komen te zien. Wil je een bepaalde ombouw maken? Of heb je bepaalde nachtkastjes die je graag ook aan het bed wilt bevestigen? Als je eenmaal precies weet wat voor bed het moet gaan worden, dan kun je door naar de volgende stap.

Grootte bepalen

Meet heel precies de maten op die je bed maximaal mag hebben, zodat het bed nog goed in de ruimte past en je er nog gemakkelijk omheen kunt lopen aan alle kanten. Denk hierbij ook aan eventuele nachtkastjes of kasten die nog in de ruimte moeten komen te staan. Noteer de maten vervolgens nauwkeurig op papier.

Materialen en benodigdheden bestellen

Als je de maten hebt verzameld kun je gaan kijken wat voor materialen je nodig hebt om je eigen bed te bouwen. Wat voor houtsoort wil je gebruiken? Ga je het veel gebruikte steigerhout gebruiken of gebruik je liever een andere soort? Je kunt de materialen vervolgens gaan bestellen bij een bouwmarkt. Denk hierbij ook aan schroeven, pluggen, klemmen, schroevendraaiers en een schroefmachine om je bed vervolgens compleet in elkaar te kunnen zetten.

Tekeningen

Maak een opzetje van een bouwtekening met de binnen- en buitenmaten en de benodigdheden. Zo weet je precies wat je allemaal nodig hebt en wat de afmetingen zijn. Heb je weinig of geen ervaring met het maken van bouwtekeningen, dan zijn er online genoeg bouwtekeningen van bedden te vinden die je kunt gebruiken ter ondersteuning tijdens het bouwen.

Aan de slag

Als je al deze stappen hebt doorlopen kun je eindelijk gaan beginnen met het bouwen van je eigen bed. Het is wel zo handig om hulp van iemand te vragen, omdat het soms handig kan zijn om twee extra handen te hebben. Ben je eindelijk klaar en helemaal tevreden met het frame van je nieuwe bed? Dan kun je je matras en beddengoed erop gooien en heerlijk gaan genieten van je zelf ontworpen en gebouwde bed.