Home Tuin Welke soorten schuttingen zijn er?

Welke soorten schuttingen zijn er?

soorten schutting

Een schutting is er in verschillende maten, vormen en uiteindelijk ook prijzen. Kies je voor een prachtig houten schutting of toch een combinatie van hout en beton. Er is als het op een schutting aankomt dus veel mogelijk. Waarover wij je in dit artikel graag meer vertellen. Aan de hand van onze informatie kun je dan ook een uitstekende keuze maken. Lees hieronder welke soorten schuttingen er zijn en wat de voordelen ervan zijn.

Prachtig houten schuttingen

De houten schuttingen zijn misschien wel de meest bekende soorten. Je komt ze in bijna elke tuin tegen omdat ze relatief makkelijk te plaatsen zijn en voor een natuurlijke uitstraling zorgen. Wat zeker in een tuin heel belangrijk is. Maar tegenwoordig is er veel meer mogelijk dan houten schuttingen.

Omdat houten schuttingen toch vragen om onderhoud. Je kunt denken aan schuttingen van beton of gaaspanelen. Waartegen prachtige klimplanten kunnen groeien.

Schuttingen van sterk beton

Ook voor schuttingen van sterk beton wordt steeds vaker gekozen. De schutting van beton is er in veel verschillende vormen. Daarbij is de schutting onderhoudsvrij en kan deze vele jaren mee. Dat maakt een schutting van beton een uiterst duurzame keuze!

Je kunt beton bovendien prima combineren met houten schutting panelen. Waardoor deze langer meegaan en een moderne uitstraling bieden. Daarbij is het ook een heel stevige keuze waar je gewoon langere tijd plezier van zal hebben. Bij een schutting van beton en houten panelen zijn de palen en onderste dorpels van beton waartussen de panelen van hout gemonteerd worden.

Schuttingen van composiet

Ben je op zoek naar een andere duurzame keuze met een prachtig moderne uitstraling. Dan is voor een schutting van composiet kiezen een uitstekende keuze. Het is er in veel soorten en maten en voor vrijwel ieder budget. Waarbij je de levensduur absoluut mee mag rekenen bij de investering voor een composiet schutting.

Een ander groot voordeel van composiet is dat je het makkelijk kunt verwerken en afwerken waardoor het een prachtig geheel zal worden. Het overwegen meer dan waard!

Gaas panelen kiezen

Heb je liever een natuurlijke uitstraling? Dan zijn schuttingpanelen van gaas een goede en mooie keuze. Je kunt er vrijwel iedere klimplant tegenaan laten groeien. Waardoor je van privacy kunt genieten maar toch dat natuurlijk en ruimtelijke gevoel.

Zoals je hebt gelezen zijn er veel verschillende soorten schuttingen te kiezen. Met elk een eigen uitstraling en constructie. Welke je kiest bepaald de levensduur, uitstraling en hoe duur een schutting uiteindelijk zal zijn.