Home Bouw Welke schroef heb ik nodig voor mijn klus?

Welke schroef heb ik nodig voor mijn klus?

schroef

Schroeven zijn er in veel soorten en maten. Wanneer je niet precies weet wat je nodig hebt kan de keuze in een bouwmarkt bijzonder overweldigend zijn. Goede informatie over al de soorten schroeven is dus belangrijk als je aan het klussen gaat. Niet elke schroef is overal te gebruiken. Zo is een spaanplaatschroef speciaal ontwikkeld voor spaanplaat en bestaat er zelfs een MDF schroef. Wij helpen je op weg.

Gipsplaatschroef

De zwarte gipsplaatschroeven zijn uitsluitend geschikt voor de montage van gipsplaten. Door de speciale behandeling van deze schroeven kan deze schroef niet gaan roesten.

Houtdraadbout

De houtdraadbout is een schroef met een zeskantige kop. Deze is uiterst geschikt voor de montage van radiatoren of verankeren van balken in beton.

Plaatschroef

De plaatschroef heeft een oplopende schroefdraad welke van gehard metaal is gemaakt. Deze schroef is hierdoor prima in staat om plaatwerk stevig te monteren.

Golfplaatbout

De golfplaatbout is speciaal gemaakt voor de montage van bitumen golfplaten. Bij deze bout is een waterdichte kop geleverd die je eenvoudig kunt monteren en zorgt voor een waterdichte afwerking.

Damwandschroef

De damwandschroef heeft naast een voorgemonteerde ring voor het vergroten van de kracht ook een zelfborende punt. Wat deze schroef bijzonder kenmerkend maakt.

Houtbouwschroef

De Houtbouwschroeven is een relatief nieuwe schroef. Deze houtschroeven kenmerken zich door de grotere kop en zijn perfect voor het verbinden van draagconstructies.

MDF-schroef

De MDF-schroef is speciaal ontwikkeld om zonder voor te hoeven boren MDF plaatwerk stevig en vakkundig te verbinden. De roodkleurige punt is kenmerkend voor de schroef en heeft een diamant vormige boorpunt. Daarmee boor je makkelijk in het MDF materiaal.

Stokschroef

De Stokschroef is een bijzondere schroef met als kop een draad. Op deze draad kun je een moer schroeven. Deze schroef is veel gebruikt bij trapleuningen.

Anti-inbraakschroef

De anti-inbraakschroef wordt vrijwel altijd gebruikt bij het monteren van maatregelen die een woning veiliger maken. De schroef is onmogelijk te demonteren.

Vlonderschroef

De vlonderschroef is speciaal ontwikkeld voor het monteren van vlonderdelen. Waarbij de schroef geschikt is gemaakt voor hoogwaardig hardhout en doorgaans een gladde bovenkant hebben.

Kies de juiste schroef voor je project

Kies voor elk project vanaf nu de juiste schroef en bestel op SchroevenXL. Voor een gegarandeerd stevige verbinding waarop je kunt vertrouwen. Want elke schroef is zoals je kunt lezen specifiek ontwikkeld om een optimale stevigheid te garanderen, roestvorming te voorkomen of scheuren van hout en andere materialen te kunnen voorkomen. Zo is met sommige schroeven het voorboren van hout niet meer nodig.

Ben je gewoon op zoek naar een eenvoudige schroef? Dan zijn er ook universele schroeven te koop die voor veel projecten te gebruiken zijn. Het nadeel van deze schroeven is vaak het roesten of breken omdat ze niet specifiek zijn ontworpen voor een bepaald gebruik of materiaal. Daarnaast werken universele schroeven vaak een stuk lastiger dan schroeven die echt voor een materiaal of project ontwikkeld zijn.