Home Bouw Welke container heb ik nodig voor mijn verbouwing?

Welke container heb ik nodig voor mijn verbouwing?

slooppuin

Als je (een deel van) je huis gaat verbouwen, komt er veel afval vrij. Dit zul je ergens in kwijt moeten. Vanwege de grote hoeveelheid afval kun je het beste een grote vuilcontainer huren. Maar hoe groot moet die container nu zijn? Dit is afhankelijk van de ruimte die je verbouwt en de grootte daarvan. Wil jij weten welke container je nodig hebt bij je verbouwing? In dit artikel kom je er alles over te weten.

Keuken

Als je je keuken verbouwd, kun je kiezen uit drie verschillende maten afvalcontainers. Bij een kleine keuken – een keuken die tot 3 meter breed is – is een 3m3 container al genoeg. Hetzelfde geldt voor een middelgrote keuken tot 5 meter breed, die wordt gedemonteerd of klein gemaakt. Voor een middelgrote keuken waar een volledig keukenblok of aanrechtblad in zit, kun je echter beter voor een 6m3 container gaan. Een grote keuken met alles erop en eraan vult al gauw een 10m3 container.

Badkamer

De badkamer is dan wel een kleine ruimte, toch kan hier veel afval vandaan komen. Waarvoor een badkamer die kleiner is dan 10 vierkante meter een 3m3 container genoeg is, heb je voor een badkamer tot 15 vierkante meter al een 6m3 container nodig. En dit is dan nog een badkamer zonder badkuip. Indien er wel een badkuip in zit, moet je al overgaan op een 10m3 container.

Huis leegruimen

Ook bij het leegruimen van je huis, heb je weer de keuze uit een 3m3, een 6m3 en een 10m3 container. In de 3m3 container passen kleine materialen en klein afval. Voor kleine meubels heb je al de grotere maat nodig, namelijk een 6m3 container. Ook passen sommige wat grotere meubels hierin. Als je meubels erg groot zijn, of je hebt er heel veel, dan is de 10m3 container de beste optie. Al helemaal als je er ook nog lange planken in wilt doen.

Verbouwen

Als je muren moet slopen voor je verbouwing, hangt het van de grootte van de muren af welke maat container je nodig hebt. Voor gesloopte muren tot 10 vierkante meter, kun je een 3m3 container gebruiken, terwijl je voor muren tot 20 vierkante meter al een 6m3 container nodig hebt. Wil je meerdere kamers of hele verdiepingen slopen? Ga dan voor de grootste container, de 10m3. Dezelfde maten en afmetingen gelden voor als je een aanbouw wilt doen.

Tuin

Het tuinafval bestaat zowel als groen als uit bestrating. Wat betreft het groen gelden de volgende afmetingen: voor een kleine tuin is een 3m3 container voldoende, ongeacht of er veel of weinig groen aanwezig is. Een middelgrote tuin met veel groen heeft een 6m3 container nodig en een grote tuin met veel groen een 10m3 container. Voor de bestrating geldt: een oppervlakte tot 10 vierkante meter kun je kwijt in een 3m3 container en een oppervlakte tot 40 vierkante meter past in een 6m3 container. Voor alles daarboven heb je een 10m3 container nodig. Wel is een oppervlakte van 100 vierkante meter de max.