Home Bouw Wat zijn de voordelen van overheaddeuren?

Wat zijn de voordelen van overheaddeuren?

voordelen van overheaddeuren

Heb je een onderneming met een groot magazijn? Dan wil je er uiteraard voor zorgen dat je goederen te allen tijde goed beschermd zijn tegen diefstal, vocht en weersomstandigheden. Door het laten plaatsen van goede overheaddeuren zorg je ervoor dat je goederen op de juiste manier worden beschermd. Maar wat zijn de overige voordelen van het laten plaatsen van overheaddeuren?

Extra veiligheid

Door overheaddeuren te laten plaatsen zorg je ervoor dat je goederen binnenin het magazijn extra beschermd worden. Zo zorg je ervoor dat de kans kleiner is dat er wordt ingebroken of dat er iemand je goederen ongewenst meeneemt door stiekem je magazijn binnen te komen. Dat probleem wordt met het plaatsen van overheaddeuren opgelost.

Bestand tegen weersomstandigheden

Overheaddeuren zorgen er ook voor dat je goederen veilig en droog opgeslagen worden. Tocht, vocht, wind en regen kan je magazijn niet meer in, waardoor je goederen droog kunnen worden opgeslagen. Ook zorgen de deuren ervoor dat het geluid in je magazijn wordt gedempt, zodat er buiten weinig te horen is en zorgen de deuren voor isolatie door de schuimen panelen, waardoor de temperatuur binnen beter behouden blijft, wat weer stookkosten kan schelen.

Overheaddeur met of zonder loopdeur

Wordt er veel heen en weer gelopen in het magazijn, dan is het wellicht een goed idee om een loopdeur in je overheaddeur te laten plaatsen. Deze deur kun je snel openen en je hoeft hiervoor niet de gehele overheaddeur te openen. Zo zorg je er ook voor dat de warmte binnen beter behouden blijft en dat onbevoegden minder makkelijk naar binnen kunnen lopen.

Prijzen

De deuren kunnen geheel naar wens en op maat worden gemaakt. Ook het type isolatie en het type roldeur of extra loopdeur kan op aanvraag verwerkt worden. Moet de deur elektrisch bedienbaar worden of met de hand? Dat zijn allemaal aspecten die van invloed zijn op de prijs. Het is daarom lastig om een vanafprijs aan te geven voor het bestellen en laten plaatsen van een overheaddeur. Ga maar uit van een vanafprijs van rond de duizend euro.

Er zijn dus diverse mogelijkheden om overheaddeuren voor een magazijn te bestellen. Het laten plaatsen ervan brengt vele voordelen met zich mee, maar zorg ervoor dat je je van tevoren goed inleest over de vele mogelijkheden en opties die je aan kunt laten brengen, zodat er een overheaddeur met de perfecte opties voor jouw magazijn gemaakt kan worden.