Home Bouw Wat zijn de toepassingen van kunststof pallets?

Wat zijn de toepassingen van kunststof pallets?

kunststof pallets

Pallets zijn niet weg te denken in de transportindustrie! Hoewel je in veel gevallen pallets tegenkomt die gemaakt zijn van hout, zien we tegenwoordig een groeiende populariteit in het gebruik van kunststof pallets. Pallets die gemaakt zijn van kunststof worden gebruikt voor diverse toepassingen, zoals processen in luchtvaartmaatschappijen en in de voedselverwerking. In tegenstelling tot de houten variant, gaan kunststof pallets doorgaans langer mee en zijn ze gemakkelijker schoon te maken. In dit artikel leggen we je uit in welke situaties het gebruik van kunststof pallets een voornamelijke keuze is.

Internationale zendingen

Kunststof pallets zijn een ideale optie voor wanneer goederen verzonden moeten worden naar het buitenland. In veel gevallen is het namelijk benodigd dat verzonden goederen een warmtebehandeling moeten ondergaan, voor het voorkomen van ziektes en plagen. In dit geval zijn kunststof pallets een geschiktere optie dan de houten variant, omdat hout doorgaans eerst ontsmet moet worden met methylbromide. Kunststof pallets worden doorgaans geproduceerd om aan deze normen te voldoen. Tevens hoeven plastic pallet niet met chemicaliën behandelt te worden, omdat plastic pallets vrijwel geen insecten aantrekken.

Verzending van chemische producten

In de chemische industrie zijn plastic pallets een populaire keuze vanwege de mogelijkheid om ze in vorm aan te passen. Wanneer er bijvoorbeeld vaten met chemicaliën moeten worden vervoerd, dan kunnen er plastic pallets geproduceerd worden waar deze vaten in passen. Dit zorgt ervoor dat de veiligheid van het transport van gevaarlijke chemicaliën beter gewaarborgd wordt. Tevens zijn kunststof pallets gemakkelijker schoon te maken als er onverhoopt vloeistoffen worden gemorst.

De voedselverwerkingsindustrie

Pallets die gemaakt zijn van kunststof, worden in hoge mate gebruikt in de voedselverwerkingsindustrie. Kunststof pallets zijn namelijk gemakkelijk schoon te maken en de meest hygiënische optie voor diverse situaties met voedsel. Kunststof pallets voorkomen namelijk absorptie van bijvoorbeeld water, chemicaliën en andere stoffen, waardoor de kwaliteit van voedsel optimaal blijft tijdens transport.

Verzendingen van goederen met vliegtuigen

Luchtvaartmaatschappijen zijn belangrijke afnemers van kunststof pallets. Dit komt omdat pallets die gemaakt zijn van kunststof weinig gewicht innemen en dus ideaal zijn voor het vervoer van goederen in vliegtuigen. De gewichtsbesparingen die worden gemaakt door middel van het gebruik van kunststof pallets kan zelfs oplopen tot maar liefst 25% ten opzichte van de houten variant! Tevens kunnen kunststof pallets ook gemakkelijker worden ontworpen om stapelbaar te zijn, wat kan zorgen voor het innemen van minder ruimte. Kortom, kunststof pallets zijn voor de luchtvaart vele malen efficiënter dan het in gebruik nemen van houten pallets!