Home Tuin Wat kost een zonnescherm?

Wat kost een zonnescherm?

Wat kost een zonnescherm

Heb je het gehad met de zon? Het is dan een goed idee om eens te gaan kijken op Inhuisplaza. Deze webshop verkoopt allerlei producten die je kunt gebruiken bij je strijd tegen het zonlicht. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om gordijnen op te hangen in je woning zodat het minder warm wordt in huis als het zonnetje schijnt. Daarnaast is een zonnescherm kopen ook zeker een aanrader. Van deze aankoop zul je zowel binnen als buiten profijt van hebben aangezien het in je tuin voor schaduw zorgt. Op de warme dagen kun je dus hier mooi onder zitten om te genieten van de hitte en je tuin. Helaas hangt er vaak wel een fiks prijskaartje aan de zonneschermen. Daarover kun je in dit artikel meer lezen.

Gemiddelde zonnescherm prijs

Een gemiddeld zonnescherm kost tussen de 150 en 9000 euro. Een ‘kant-en-klare’ luifel kost doorgaans tussen de 150 en 500 euro, terwijl high-end, op maat gemaakte schermen tussen 1000 en 9000 euro kosten. Verwacht ongeveer 400 euro extra te betalen voor elektrische bediening en iets meer voor een exemplaar met afstandsbediening. Deze kosten zijn exclusief installatie, die ook nog eens flink wat geld kost, afhankelijk van het product en de aangeboden garantie. Als je zonnescherm speciale beugels vereist, zoals afstandhouders om de gewichtsbelasting te spreiden, moet je mogelijk ook iets meer betalen. Hoewel ‘van de plank’ en op maat gemaakte zonneschermen elk een doel dienen, is het belangrijk op te merken dat je hun prijzen niet kunt vergelijken, omdat ze geen vergelijkbare kwaliteit bieden. Lees verder voor een indicatie van de prijzen en de verschillen tussen de verschillende typen.

Kant-en-klare zonneschermen worden meestal in China vervaardigd, voordat ze worden verkocht door Nederlandse retailers (inclusief specialisten en nationale winkelketens) voor slechts een paar honderd euro. Ze worden vervaardigd in gespecificeerde maten om de productiekosten te verlagen, meestal met intervallen van 0,5 m. Omdat ze kant-en-klaar in ons land aankomen, zijn er geen aanpassingsmogelijkheden en zijn stofkleuren vaak beperkt tot een of twee opties. De componenten, met name de stoffen, armmechanismen en motoren, zijn van lage tot gemiddelde kwaliteit en daarom alleen geschikt voor incidenteel kortdurend gebruik. Alhoewel ze dus wel goedkoop zijn, zijn ze kwalitatief niet echt goed. Hier moet je rekening mee houden bij het kiezen tussen de kant-en-klare schermen en de op maat gemaakte modellen.

Zonneschermen op maat bieden een complete koopervaring. Prijzen beginnen bij circa 1000 euro, omdat elk ontwerp op bestelling wordt gemaakt door Europese specialisten. Ze worden verkocht via officiële Nederlanders partners, die elk exemplaar afstemmen op de exacte eisen van de eigenaar. Het koopproces omvat meestal een gesprek om de honderden aanpassingsmogelijkheden te bespreken die mogelijk zijn bij het kopen van de op maat gemaakte zonneschermen. Bij de kant-en-klare modellen is dit dus niet mogelijk. Alhoewel deze schermen wel een grotere initiële investering zijn, profiteer je van componenten van veel hogere kwaliteit. Ook hebben de zonneschermen die op maat gemaakt worden door specialisten over het algemeen een veel langere garantie, maar ze zijn dus flink duurder.