Home Bouw Wat is het voordeel van een instelbare heftafel?

Wat is het voordeel van een instelbare heftafel?

magazijn

Met een heftafel kun je eenvoudig zware materialen omhoog tillen en werken op werkhoogte. Stel dat je een automonteur bent en je moet de versnellingsbak van de auto reviseren of herstellen. De auto staat op de brug en dan gebruik je de in hoogte verstelbare heftafel om de versnellingsbak van de auto te demonteren en eventueel te vervoeren door de werkplaats heen. Ook kan je de heftafel op de plaats laten staan en de gereedschapswagens hier naar toe brengen, want doordat de heftafel in hoogte verstelbaar is kun je gemakkelijk werken op de plaats waar de heftafel staat. Ook worden heftafels vaak ingezet in magazijnen. Bij de aankoop van een heftafel moet je denken om hoeveel kilogram deze moet dragen, voor welke toepassing je de tafel wilt gebruiken en hoe groot de afmetingen zijn van de ruimte waarin de tafel wordt gebruikt.

Oplossingen voor diverse situaties

Een heftafel is in meerdere situaties te gebruiken. Zo kan het goed materiaal zijn voor productielijnen of een ergonomische werksituatie. Daarom zijn heftafels verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Denk aan een U of L vorm met een rond of rechthoekig blad.

Wat de heftafel zo bruikbaar maakt, is dat je deze op verschillende hoogtes kunt instellen en dat er zware goederen op kunnen liggen. Daarnaast kun je stationaire (vaste plek) heftafels en mobiele modellen kopen. Daarnaast is het belangrijk dat een heftafel geschikt is om redelijk wat gewicht te kunnen dragen. Zo kunnen de meeste Heftafels 100 tot 500 kilo dragen.

Wanneer je mobiele heftafels gebruikt om zware goederen mee te vervoeren, zijn de wielen van groot belang. Deze dienen voorzien te zijn van een rem, zodat de tafel niet weg kan rollen bij een ondergrond die iets minder vlak is. Let hier dus goed bij op bij de aankoop.

Hydraulische pomp

Een ander groot voordeel aan de instelbare heftafel is dat je zelf de hoogte kunt instellen door met het voetpedaal de pomp te bedienen. Een hydraulische pomp is traploos, zodat je eenvoudig de juiste hoogte kunt instellen. Dit is niet alleen handig, maar ook ergonomisch omdat je niet meer constant hoeft te bukken. Met de hendel bij het handvat laat je het blad weer zakken naar de beginstand. De mobiele heftafels zijn ruimtebesparend en te gebruiken voor diverse toepassingen.

Andere aankooptips

Heftafels zijn er zoals beschreven in verschillende soorten en maten te krijgen. Daarin is er ook verschil tussen elektrische en handmatige heftafels. Voordat u een heftafel koopt, is het belangrijk om te beslissen waar de voorkeur naar uit gaat. Daarnaast zitten er verschillen tussen schaartafels en shaarheftafels. Deze twee vormen werken dus net iets anders van elkaar. Lees je daarom goed in op de verschillende functionaliteiten.