Home Bouw Wat is het verschil tussen prefab en casco?

Wat is het verschil tussen prefab en casco?

verschil tussen prefab en casco

In de bouwsector wordt er onderscheid gemaakt tussen zogenoemde prefab bouw en casco bouw. Veel mensen weten niet wat het verschil is tussen deze twee stijlen van bouwen. Wat kenmerkt prefab bouw en onderscheidt deze bouwvorm van cascobouw? Welke voordelen hebben beide bouwvormen precies? En wat zijn de belangrijkste verschillen tussen kiezen voor een prefab uitbouw door De Aanbouw Expert of voor een casco bouwmethode? Lees snel door, want de antwoorden op deze vragen vind je hieronder.

Een definitie van prefab en casco bouw

Onder een prefab verbouwing, zoals een prefab uitbouw door De Aanbouw Expert, wordt een bouwvorm verstaan waarbij de uitbouw in de fabriek volledig voorgebouwd en in elkaar gezet wordt. Dat gebeurt exact op maat, volgens de benodigde maten van de opdrachtgever. Eenmaal op locatie hoeft er weinig meer te gebeuren dan de bouwconstructie op de juiste plek te monteren. Casco bouw werkt op een andere manier. Hierbij regelt de aannemer alleen de ruwbouw, zoals kozijnen, ramen, dakpannen en steunbalken, die op locatie zelf, dus direct in jouw woning, gemonteerd worden. Dit gebeurt wind- en waterdicht.

De voordelen van prefab bouw

Kiezen voor een verbouwing via prefab heeft diverse voordelen te bieden. In de eerste plaats is prefab aantrekkelijk vanwege het financiële voordeel. Een prefab aanbouw of uitbouw kan binnen een dag geplaatst worden, waardoor er minder kosten gaan zitten in het arbeidsloon. En ten tweede heb je bij prefab het voordeel dat je niet lang in de troep zit. Aangezien de aanbouw snel wordt geplaatst, kun je snel weer verder met je normale leven zonder tussen de troep te zitten. Nadelig aan prefab is dat er een kraan nodig is en dat je qua ontwerpen iets minder keuze hebt dan bij casco.

Welke voordelen heeft een casco verbouwing?

Op zijn beurt heeft ook een casco aanbouw eigen voordelen. Zo kan er eventueel nog een aanpassing gedaan worden in de aanbouw, tijdens de werkzaamheden. Dit omdat de bouw en montage ter plekke plaatsvinden en niet vooraf in de fabriek. Nadelig aan casco is de langere bouwtijd. Ook kan de prijs bij cascobouw hoger uitvallen dan vooraf beraamd is. Bij een prefab uitbouw die door De Aanbouw Expert gemaakt en geïnstalleerd wordt, weet je vooraf precies waar je aan toe bent qua prijs. En dat is natuurlijk wel zo prettig. Om deze reden gaat de voorkeur van veel opdrachtgevers uit naar een uitbouw via de prefab methode.