Home Interieur Wat is het verschil tussen een laminaat en PVC vloer?

Wat is het verschil tussen een laminaat en PVC vloer?

laminaat

Begin je met het zoeken naar een vloer, dan is het begrijpelijk dat het lastig kan zijn kiezen uit zoveel mogelijkheden. Houd je van een houten vloer? Wil je liever een vloer hebben waar weinig onderhoud aan nodig is? Of ga je voor een 100% waterbestendige vloer? Je kunt ook kiezen voor kliklaminaat. Je merkt het, er is ontzettend veel om uit te kiezen. Om je keuze wat makkelijker te maken vind je hier een aantal verschillen tussen een laminaat en PVC vloer.

Wat is het grootste verschil tussen een laminaat en PVC vloer?

Een van de grootste verschillen tussen laminaat en PVC is het materiaal. Zo is een laminaat vloer geproduceerd uit diverse lagen van een aantal materialen die geperst op HDF zijn. HDF betekent hard samengeperste houtvezelplaat. Een PVC vloer kent zijn productie uit kunststof. PVC betekent Poly Vinyl Chloride. Een laminaat vloer heeft als kenmerk dat het sterke planken zijn en kan worden gelegd met handige klikverbindingen. Plak PVC heeft als kenmerken dat het zacht en flexibel is en wordt verlijmd op de grond. Je hebt ook een klik PVC en dit wordt gemaakt uit hetzelfde materiaal als plak PVC. Echter is klik PVC minder flexibel.

Is laminaat en PVC geschikt voor vloerverwarming?

Het materiaal laminaat is heel geschikt voor vloerverwarming. Echter wordt laminaat niet snel gezien als warmtegeleider. Wil je een optimaal rendement behalen voor je vloerverwarming, dan kun je beter voor PVC kiezen. Optimaal rendement betekent dat de warmte veel sneller en beter wordt afgegeven. Heel fijn en interessant als het je hoofdverwarming is. Het is zelfs zo dat zonder vloerverwarming PVC warm aan voelt.

Hoe zit het met het onderhoud van laminaat en PVC?

Het onderhouden van laminaat en PVC vloeren is tegenwoordig heel simpel en eenvoudig. Belangrijk om te weten is wat je niet moet doen tijdens het onderhoud. Maak je gebruik van de verkeerde schoonmaakmiddelen, dan kun je de vloer beschadigen. Een laminaat vloer beschadig je door veel water te gebruiken. Dit betekent overigens niet dat je laminaat bijvoorbeeld niet in je keuken kunt gebruiken. Maak je vloer niet te nat en zorg ervoor dat vocht niet te lang op de vloer blijft liggen. Bij PVC is dit echter geen probleem. Let goed op het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maak je gebruik van de verkeerde schoonmaakmiddelen, dan kun je je vloer, zoals een PVC marmerlook vloer, beschadigen en dat is wat je niet wilt hebben. Goed acclimatiseren is verstandig om te doen, zodat je minder problemen achteraf hebt.