Home Bouw Wat is een slagschroevendraaier?

Wat is een slagschroevendraaier?

slagschroevendraaier

Een elektrische schroevendraaier kennen we allemaal wel, maar weet je ook wat een slagschroevendraaier is? Een slagschroevendraaier is een apparaat dat vaak op een elektrisch schroefapparaat lijkt qua functie, maar toch anders werkt. Beide apparaten worden gebruikt voor het vastdraaien van schroeven en kunnen ook gebruikt worden om gaten te boren. Om duidelijkheid te geven wat de verschillen zijn tussen beide apparaten, lees je hieronder waar je op moet letten bij de aanschaf van een slagschroevendraaier of een schroefmachine.

Verschil tussen een slagschroevendraaier en een schoefmachine

De naam van de slagschroevendraaier komt van de slagkop die op het apparaat is geplaatst. Dat is een andere kop dan gebruikt wordt op een elektrische schroefmachine. Een slagkop maakt minimaal gebruik van de accu van het apparaat terwijl met een gewone elektrische schroefmachine juist veel vermogen wordt gevraagd van de aanwezige accu. Een groot voordeel is dat een slagschroevendraaier daardoor een stuk langer mee kan gaan en duurzamer is. Dat is zeker handig als je veel gebruik maakt van het gereedschap. Dit apparaat is vaak handiger bij het gebruik van grote schroeven. Voor het fijnere werk kun je beter kiezen voor een schroefmachine.

Wanner kiezen voor een slagschroevendraaier?

Als je op zoek bent naar elektrisch gereedschap om mee te kunnen schroeven en boren, dan is het goed om rekening te houden met een aantal punten. Wil je kleine schroefjes kunnen plaatsen en fijn werk kunnen verrichten? Dan is een elektrische schroefmachine vaak wat aantrekkelijker. Dat komt doordat je nauwkeuriger en rustiger kunt boren. Wil je een apparaat dat krachtig is zonder dat jij er veel energie aan hoeft toe te voegen? Dan kies je juist voor een slagschroevendraaier.

Waar moet je bij aanschaf op letten?

Een goede accu is ook van belang dus let altijd op het vermogen dat geleverd kan worden. Wil je een apparaat waarmee je gebruik kunt maken van een accu voor een langere tijd, dan is de slagschroevendraaier de beste keuze. Slagschroevendraaiers leveren een zeer hoog toerental en kunnen vaak in tegenstelling tot een elektrische schroefmachine niet naar wens worden ingesteld op een bepaald aantal toeren. Kies altijd voor het apparaat waarmee je het best uit de voeten kunt en de klussen het best kunt uitvoeren.