Home Zelf bouwen Wat is de ideale hoogte voor een regendouche?

Wat is de ideale hoogte voor een regendouche?

hoogte regendouche

Je ziet ze vaak in luxe badkamers en op exotische locaties, maar ook steeds vaker in de gemiddelde badkamer: de regendouche. Deze ziet er niet alleen fijn uit, maar ook nog eens heerlijk luxe. Het maakt douchen meteen een stuk leuker en er is ook meteen meer ruimte onder de kraan voor twee personen. Maar wat is dan de beste hoogte om een regendouche op te hangen?

Ideale hoogte regendouche

Er is natuurlijk geen regel voor hoe hoog je een regendouche op moet hangen. De ideale hoogte hangt ook van verschillende factoren af. Wanneer je een redelijk kleine badkamer hebt, is het verstandig om de regendouche niet op een hoge hoogte te hangen. Ook wanneer de personen die onder de douche staan niet erg groot zijn, is het niet nodig om de douche heel hoog op te hangen. Daarentegen kan het wel fijn zijn om de regendouche zo hoog mogelijk op te hangen, zodat je optimaal kunt genieten van deze speciale douche.

Douchekop bevestigen

Het is belangrijk dat je minstens 20 centimeter vrij houdt tussen het plafond en de douchekop. Op deze manier kun je de douchekop namelijk goed bevestigen en schoonmaken. Het wordt aangeraden om de douchekop minstens negentig centimeter boven de thermostaatkraan te hangen. Deze kraan zit meestal ongeveer 110 centimeter boven te grond, wat betekent dat je je douchekop het beste minstens twee meter boven de grond kunt hangen. Op deze hoogte moet er voldoende ruimte zijn om er zonder problemen onder te staan. Wanneer je zelf aan de lange kant bent en de hoogte van het plafond het toelaat, kun je hem natuurlijk ook hoger hangen.