Home Zelf bouwen Wat is de droogtijd van kit?

Wat is de droogtijd van kit?

droogtijd kit

Je bent van plan om te gaan klussen en bent op zoek naar de juiste kit met de beste droogtijd. In de meeste gevallen staan er wachttijden op de verpakking, maar het is goed te begrijpen dat er niet altijd tijd (of zin) is om dit aan de lucht te laten drogen. Maar geen nood aan de man, in dit artikel worden tips en tricks gegeven wat de beste droogtijd is van kit en hoe je dit proces eventueel zelf kunt versnellen.

Verschillende soorten kit

Er zijn diverse soorten kit die door de lucht uitharden of door middel van vocht drogen. Het is handig om vooraf goed na te denken welk soort je nodig hebt in welke ruimte. Wanneer je een kitsoort gebruikt die droogt door vocht, is het niet slim om deze te gebruiken in koude ruimtes. Daarnaast kunnen bijna alle kitsoorten zoals siliconenkit of acrylaatkit er niet goed tegen om ingesloten te worden. Er is echter een uitzondering, tweecomponentenkit kan hier wel tegen.

Droogtijd van kit

De beste droogtijd is afhankelijk van de kit en van de dikte ervan. In de meeste gevallen droogt kit tussen de vier en twaalf uur, maar er zijn ook speciale kitsoorten die heel snel uitharden. Het nadeel is dat deze duurder zijn. Het voordeel is dat het groot op de verpakking staat dat het binnen een uur is uitgehard. Een andere tip is het gebruikmaken van een haardroger, dan wordt het proces ook versneld. Ook is het is optimaal om een tropische ruimte na te bootsen waar de kit is aangebracht. Dit kan echter maximaal 25 graden zijn.

Tips en tricks

Wanneer je iets tegen de kitrand wilt aanplakken of wanneer je het wilt schilderen heb je veel geduld nodig. Het is van belang dat het goed is gedroogd voordat je er verder mee aan de slag gaat. Wil je er overheen schilderen, dan wil je geen afgebladderde rand verf ontdekken. Maar er is een oplossing! Er zijn merken die hier iets voor hebben bedacht. Kies bijvoorbeeld voor Ottoseal, hier kun je sneller over de kitrand heen schilderen. Dat is nog eens ideaal!