Home Bouw Waarop letten bij het kiezen van de juiste dakdekker

Waarop letten bij het kiezen van de juiste dakdekker

dakdekker

Kijkend naar ons huis, dan is het dak toch wel één van de noodzakelijkste onderdelen van het geheel. Niet alleen heeft het dak een isolerende werking, maar uiteraard ook een beschermende werking tegen regen, sneeuw, hagel en alle andere weersinvloeden van buitenaf. Des te belangrijker dus dat het dak goed is gemonteerd en dus ook water- en luchtdicht is. Omdat het kan voorkomen dat je dak om wat voor reden dan ook aan vervanging toe is, is het belangrijk dat je dit laat uitvoeren door een echte vakman. Dus ben je op zoek naar een dakdekker, dan hebben we enkele tips voor je waar je op moet letten.

Welke werkzaamheden voeren ze allemaal uit?

Het dak vervangen is natuurlijk één ding, toch zijn er nog veel meer zaken die komen kijken bij het herstellen of vernieuwen van je dak. Zo is het belangrijk te kijken naar de ervaring die de dakdekker heeft met het eventueel isoleren van het dak, maar ook of de dakdekker ervaring heeft met het type materiaal dat je erop hebt liggen. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je huis wordt gezien als een project waarbij de dakdekker wil kijken of het wel of niet lukt. Kies je voor een dakdekker van Dakwerken Garant, dan ben je verzekerd van de beste kwaliteit en jarenlange ervaring.

De kosten van de dakdekker

Dat iedere dakdekker andere kosten berekent, is natuurlijk niet zo vreemd. De uiteindelijke prijs is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Wel is het belangrijk om niet direct met de eerste beste dakdekker in zee te gaan en minimaal twee en bij voorkeur drie offertes op te vragen. Mochten de prijzen enorm verschillen, dan kun je hieruit zelf je conclusies trekken. Uiteraard is het wel belangrijk dat je niet alleen kijkt naar prijs, maar ook naar de ervaring en eventuele referenties van het bedrijf. Je kunt namelijk wel kiezen voor de goedkoopste, maar wanneer deze niet het werk levert wat je eigenlijk verwacht had, wordt het natuurlijk onderaan de streep nog vele malen duurder.

Tip: overweeg je een groen dak? Lees in deze blog over de voordelen en nadelen.

Dakdekker keurmerken

Ga je verschillende dakdekkers met elkaar vergelijken, kijk dan zoals hierboven genoemd niet alleen naar prijs. Kijk ook naar de verschillende keurmerken die een dakdekker eventueel heeft. Keurmerken staan namelijk voor kwaliteit en ook garanties. Eén van de bekendste keurmerken op dit vlak, welke garant staat voor kwaliteit en ook officieel is erkend door zowel de overheid als ook de rest van de markt dat is het KOMO-keurmerk. Zorg er dus voor dat wanneer je je uiteindelijke keuze maakt, je al deze zaken tegen elkaar afweegt, zodat je uiteindelijk tot een voor jou juiste beslissing kunt komen.