Home Interieur Waarom voor wandpanelen kiezen?

Waarom voor wandpanelen kiezen?

wandpanelen

Kan jouw interieur wel een boost gebruiken, maar zijn je meubels en ook accessoires eigenlijk nog helemaal niet zo heel erg oud? Dan is het een goed idee om eens te kijken naar de andere mogelijkheden welke je huis je allemaal te bieden heeft. Waar we namelijk vaak niet aan denken, dat zijn onze muren. Deze worden meestal voorzien van een wat saaie neutrale kleur, terwijl ze een enorme impact hebben op de sfeerbepaling van een ruimte. Zo kun je kiezen voor een andere laag verf op je muur, maar doet ook behang het altijd ontzettend goed. Maar wil je nu echt iets unieks en je woonkamer een compleet andere look en feel geven? Ga dan voor wandpanelen! Waarom, vertellen we je in dit artikel.

Warmte en sfeer

De voornaamste reden waarom wandpanelen in je woonkamer een absolute aanrader zijn, is omdat ze zorgen voor sfeer en warmte. Met name door het gebruik van natuurlijke materialen heb je al snel het gevoel dat je woonkamer een volledige andere look heeft, dan wat je voorheen gewend was. Uiteraard hoef je niet je volledig wand te bekleden en panelen, maar is een stukje vaak al meer dan voldoende. Zo kun je bijvoorbeeld een lange muur perfect op deze manier doorbreken. Let er alleen wel op dat wanneer je wandpanelen plaatst, je het voor de rest wat rustiger houdt op je muur. Een spiegel is prima, maar een schilderij met drukke print is alles behalve aan te raden.

Verschillende soorten wandpanelen

Kies je voor wandpanelen, dan ben je verzekerd van extra sfeer en gezelligheid in huis. Toch is het wel belangrijk dat je goed kijkt welk soort of je kiest. Je kunt namelijk niet alleen kiezen uit verschillende materialen, maar natuurlijk ook uit allerlei verschillende kleuren. Het grote voordeel aan bijvoorbeeld houten wandpanelen is, is dat ze duurzaam zijn en dus niet alleen een stuk langer meegaan, maar ook beter zijn voor het milieu. Qua kleur kun je helemaal zelf bepalen waar je voor gaat. Wel is het handig de kleur van de panelen af te stemmen op de rest van je interieur. Heb je namelijk een redelijk donkere look, dan is het aan te raden om te kiezen voor een wat lichtere kleur panelen.

Zijn wandpanelen iets voor mij?

Wandpanelen kunnen in principe in iedere woonkamer worden geplaatst. Wel is het zaak goed te kijken naar de grote van de panelen en of je de hele muur ermee wilt bedekken. Vooral wanneer je een wat kleinere woonkamer hebt, kan een te donkere kleur al snel zorgen voor een optisch veel kleiner ogende ruimte.