Home Bouw Waarom latex spuiten in een nieuwbouwwoning?

Waarom latex spuiten in een nieuwbouwwoning?

latex spuiten nieuwbouwwoning

Wil je de wanden en plafonds in je nieuwbouwwoning? Overweeg dan eens om te kiezen voor latex spuiten in plaats van schilderen met een roller. Latex spuiten is namelijk dé manier om op een voordelige en streeploze manier verf aan te brengen op plafonds en muren.

Deze manier van een woning schilderen brengt vele voordelen met zich mee, waardoor latex spuiten ook voor nieuwbouwwoningen erg populair is. In slechts één dag kan de gehele woning geverfd worden. Hieronder hebben we de belangrijkste redenen om te kiezen voor latex spuiten op een rijtje gezet.

Lage kosten per m2

Een reden waarom veel mensen kiezen voor latex spuiten zijn de lage kosten per m2. Gemiddeld liggen de prijzen per m2 van latex spuiten een stuk lager dan die van traditioneel schilderen.

Het is wel belangrijk om te weten dat de kosten van het spuiten van latex afhankelijk zijn van het aantal kleuren. Hoe meer kleuren je kiest, hoe duurder de prijs per m2 zal worden. Bij meerdere kleuren is het namelijk nodig om de kamers elke keer opnieuw af te plakken. Tijdens het spuiten komt er namelijk veel nevel vrij, waardoor het risico bestaat dat deze nevel neerdaalt op reeds gespoten oppervlakken. Om dit te voorkomen moeten deze oppervlakken afgeplakt worden bij het spuiten van meerdere kleuren. De gemiddelde kosten per m2 bij het latex spuiten van een standaard kleur zoals wit liggen rond de 6 á 7 euro.

Mooier eindresultaat

Latex spuiten gaat niet alleen een stuk sneller, maar geeft ook een veel mooier resultaat dan dat je gewend bent van het rollen van muren en plafonds. Plafonds of muren laten spuiten zorgt voor een mooie egale verflaag. Er zullen dan ook geen strepen en banen te zien zijn.

Andere voordelen zijn dat je verzekerd bent dat het spuiten van je nieuwbouwwoning snel gaat, het oppervlak gelijkmatig wordt bespoten voor een gelijke dekking en dat er geen kleurverschillen ontstaan.

Latexverf kan gespoten worden op veel ondergronden. Denk bijvoorbeeld aan gipsplaten, stenen, behang, stucwerk of spachtelputz. Voor het mooiste eindresultaat adviseren wij om latex te spuiten over nieuw en glad stucwerk. Dit zorgt voor een echt super glad en strak resultaat. Bij het spuiten op een andere ondergrond zal de structuur van de wand of het plafond zichtbaar blijven.

Voordelen van latex spuiten op een rijtje

Het spuiten van latexverf op je muren en/of plafonds kent vele voordelen. In het artikel hierboven hebben we deze voordelen al genoemd, maar hieronder hebben we ze nog even voor je op een rijtje gezet:

  • Goedkoop
  • Strak en glad resultaat (bij nieuw stucwerk)
  • Geen strepen of banen
  • Binnen één dag alle muren en plafonds van je woning