Home Interieur Waarom je voor een PVC vloer wilt kiezen

Waarom je voor een PVC vloer wilt kiezen

PVC vloer

Als je overweegt een nieuwe vloer te leggen in huis, valt er tegenwoordig ontzettend veel te kiezen. Of je nu opzoek bent naar een hout-, tegel-, of betonlook vloer: een PVC vloer biedt het allemaal! En dat niet alleen, een PVC vloer heeft nog veel meer voordelen. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

1. Waterbestendig

Eén van de voordelen van een PVC vloer is de waterbestendigheid ervan. Een vloer van PVC is namelijk 100% waterbestendig. De kunststof toplaag van de vloer zorgt ervoor dat water volledig wordt afgestoten en de vloer niet beschadigd kan raken door vochtproblematiek. Bovendien maakt dit een PVC vloer geschikt om te leggen in de keuken, het toilet en zelfs in een vochtige ruimte als de badkamer.

2. Geluiddempend

Naast waterbestendig, is een PVC vloer ook nog eens geluiddempend. Doordat een PVC vloer is gemaakt van ietwat zacht kunststof, dempt de vloer iedere vorm van geluid. Wel zo fijn voor jezelf én je (onder)buren. Een PVC vloer is dan ook perfect voor appartementen of bovenwoningen.

3. Vloerverwarming

Een PVC vloer gaat bovendien uitstekend samen met vloerverwarming. Het kunststof materiaal en de plankopbouw zorgen ervoor dat een PVC vloer een lage warmteweerstand heeft in vergelijking met andere vloersoorten. Dit betekent dat de vloer de warmte van de vloerverwarming goed door kan laten. Als je niet kiest voor klik-, maar voor plak PVC laminaat, profiteer je het meeste van deze eigenschappen.

 4. Onderhoudsvriendelijk

Een PVC vloer is zeer onderhoudsvriendelijk. Op die manier kun je het uiterlijk creëren van een (hard)houten vloer, zonder het intensieve onderhoud. Een PVC houd je schoon door deze regelmatig te stofzuigen en zo nu en dan te dweilen met een vochtige doek, zonder (chemische) schoonmaakmiddelen.

5. Eenvoudig

Tenslotte is een PVC vloer makkelijk en in iedere wenselijke vorm te leggen. Je hebt wat betreft legmethoden de keuze tussen klikken en plakken. Klikken is in de regel sneller dan plakken, maar plakken zorgt voor een betere geluiddemping en warmtegeleiding. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.