Home Bouw Waar moet je op letten bij het kopen van een rolsteiger?

Waar moet je op letten bij het kopen van een rolsteiger?

rolsteiger kopen waarop letten

Een rolsteiger koop je niet zomaar. Het zal ook niet iets zijn dat je regelmatig aanschaft. Daarom is het belangrijk om goed te weten waar je op moet letten bij het kopen van een steiger. Zeker de veiligheid verdient veel aandacht. Schaf je de rolsteiger aan bij Rolsteiger.net, dan weet je zeker dat je op dat gebied helemaal goed zit. Bij ons staat veiligheid met stip bovenaan.

Persoonlijk advies

Twijfel je over de soort rolsteiger? Wij zijn er voor persoonlijk en deskundig advies. Geef zeker ook aan wat jouw budget is. Dan houden we daar rekening mee. We hebben een uitgebreid assortiment. Voor welke toepassing jr ook een rolsteiger zoekt, wij kunnen je helpen. Je bent welkom in onze showroom. Of je bestelt eenvoudig via onze webshop.

Rolsteiger voor particulier

Je hebt als particulier een rolsteiger nodig? Dan wil je vast en zeker niet het duurste exemplaar. Denk bijvoorbeeld aan de Basic Line. Je weet dan zeker dat het goed zit met de veiligheid en toch betaal je relatief weinig geld. Dit is een perfecte keus als je zelf veel klusjes doet. De steiger is goed wendbaar en makkelijk op te bouwen en af te breken.

Rolsteigers voor professionals

Zoek je als professional een goede rolsteiger, dan heb je net weer een aantal andere criteria. Waarschijnlijk gaat de steiger vaak gebruikt worden. Er zijn diverse toepassingen noodzakelijk. Ook dan is er een uitgebreid aanbod. Veel ondernemers kiezen voor de zogenaamde ASC rolsteiger. Deze zijn universeel. Handig in gebruik, want ze zijn licht en wendbaar. Dit is absoluut een duurzame keus. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor een stukje extra luxe en gemak. Er is bijvoorbeeld ook een rolsteiger met een speciale conische doorbouw pen. Dat levert in de praktijk veel gemak op. De steigers zijn namelijk heel gemakkelijk en snel te monteren en te demonteren. De pennen blijven in de frames zitten en hoeven bij het afbreken dus niet verwijderd te worden. Dat scheelt veel tijd.

Veiligheid is het belangrijkste

Ongelukken met een rolsteiger is iets wat je graag wilt voorkomen. Veiligheid is dan ook ontzettend belangrijk. Er is op dit gebied een vrij strenge regelgeving. Deze zijn voornamelijk gericht op het opbouwen en afbreken van de steigers. Let er dus op dat je een steiger koopt die voldoet aan alle voorschriften. Zo is het bijvoorbeeld verplicht dat er een heupleuning aanwezig is.