Home Zelf bouwen Vuurtafel maken: hoe doe je dit zelf?

Vuurtafel maken: hoe doe je dit zelf?

Vuurtafel maken

Wil jij graag heerlijk creatief bezig zijn en een eigen vuurtafel maken? Dat kan! Je kunt zelf beslissen hoe groot je hem wilt en waar hij in de tuin komt te staan. Het enige wat je nodig hebt is materialen van goede kwaliteit, zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van je zelfgemaakte vuurtafel.

Hoe leuk is het om je eigen vuurtafel te maken? Je kunt het natuurlijk ook in een winkel kopen, maar door het zelf te maken maak je echt iets unieks. In dit artikel leggen we je uit hoe je een vuurtafel kunt maken.

Handige tips voor het maken van een vuurtafel

Een vuurtafel maken is een leuk project, maar er zijn wel een aantal tips die je toe moet passen voordat je aan de slag gaat. Koop altijd hout van goede kwaliteit, bijvoorbeeld steigerhout. Voor de schroeven is het van belang dat ze groot zijn. Kijk ook naar het hout dat je gebruikt, want steigerhout is vaak wat dikker en niet alle schroeven passen hierin. Daarnaast is het belangrijk om een stabiele en waterdichte ondergrond te kiezen waar de vuurtafel komt te staan. Hout neemt natuurlijk vocht op en daarom kun je ervoor kiezen om een kunststof ondergrond neer te zetten.

Vuurtafel maken: aan de slag!

En dan kan je nu aan de slag met een vuurtafel maken. Zaag het hout in het formaat dat je wilt en schuur deze goed. Dan bevestig je de planken in een vierkant of rechthoek naast elkaar. Op de bovenkant plaats je ook een aantal planken, maar zorg er wel voor dat er een gat in de bovenkant komt. Hier komt de brander. Je kunt het hout ook nog verven of in beits zetten, zodat het geen vocht opneemt. Tot slot plaats je de brander in het gat en sluit je de gasfles aan op de brander.