Home Bouw Wat zijn de voordelen van een vloeistofdichte vloer?

Wat zijn de voordelen van een vloeistofdichte vloer?

vloeistofdichte vloer

Steeds meer bedrijven kiezen voor een vloeistofdichte vloer. Dat is niet voor niets, want een vloeistofdichte vloer heeft vele voordelen. Dit type vloer heeft namelijk ook geluiddempende en brandvertragende eigenschappen. Daarnaast hebben ze vaak een antisliplaag. Benieuwd naar alle voordelen van een vloeistofdichte vloer? De belangrijkste eigenschappen hebben we hieronder op een rijtje gezet.

Wat is een vloeistofdichte vloer?

Alvorens we alle voordelen benoemen vertellen we je graag meer over vloeistofdichte vloeren. Een vloeistofdichte vloer is 100% waterdicht en vochtafstotend, waardoor voorkomen wordt dat vloeistoffen in de vloer trekken. Deze eigenschap maakt een vloeistofdichte PVC vloer geschikt voor elk bedrijf.

Voordeel 1. Antislip

Een groot voordeel van vloeistofdichte vloeren is dat de meeste voorzien zijn van een antislip laag. De antislip eigenschap zorgt voor een veiligere werkomgeving en voorkomt ongelukken op de werkvloer. Zeker bij een vochtige werkomgeving is een antislip laag op de bedrijfsvloer een must.

Voordeel 2. Vloeistofdicht

De vloeistofdichtheid van dit type vloeren is uiteraard een van de belangrijkste voordelen om om voor deze vloer te kiezen. Door de vochtafstotende en waterdichte eigenschappen wordt voorkomen dat vloeistoffen in de vloer trekken. Dit maakt vloeistofdichte vloeren bestand tegen de meeste vetten, oliën en een veelvoud van chemicaliën.

Voordeel 3. Duurzaam

Kies je voor een vloeistofdichte vloer die bestaat uit hoogwaardig recycling PVC, dan kies je voor een duurzame vloer. De materiaalkeuze bij een waterdichte vloer is dan ook ontzettend belangrijk. Informeer daarom altijd naar het gebruikte materiaal. Een vloer die bestaat uit gerecycled PVC is vaak de meest duurzame keuze.

Voordeel 4. Ergonomisch

Ergonomie op de werkvloer wordt steeds belangrijker. Ook bij het kiezen van een vloer is het belangrijk om rekening te houden met de ergonomie. Zo geeft een vloer die flexibel aanvoelt meer comfort dan aan harde betonvloer. Op werkplekken waar werknemers veelal staand werken is een ergonomische vloer van groot belang. Een ergonomische vloer zorgt voor comfort en een hogere productiviteit, daarnaast voorkomt het ook lichamelijke klachten.

Voordeel 5. Naadloos

De meeste vloeistofdichte vloeren worden afgewerkt met lasnaden, waardoor opstaande randen, spleten en groeven niet meer voorkomen. Dit verhoogt de veiligheid op de werkvloer. Bovendien zijn naadloze vloeren ook een stuk gemakkelijker schoon te houden.