Home Bouw Voordelen van een mobiele compressor

Voordelen van een mobiele compressor

mobiele compressor

De voordelen ontdekken van een mobiele compressor? Dan is het uiteraard handig om te weten wat een mobiele compressor precies doet en wat je ermee kunt doen. Hieronder geven wij meer informatie over wat een mobiele compressor is en de voordelen die een mobiele compressor met zich meebrengt.

Wat is een mobiele compressor?

Een mobiele compressor is een apparaat dat je kunt verplaatsen en lucht aanzuigt, deze lucht samenperst en vervolgens onder hoge druk weer uitblaast. Je kunt een compressor bijvoorbeeld gebruiken door deze aan te sluiten op een luchtslang en een zware nietmachine voor de bouw, zodat je onder hoge druk kunt nieten, de straat kunt schoonblazen of auto/tractorbanden op kunt pompen. Ook vele industriële werkzaamheden worden verricht met behulp van een mobiele compressor.

Voordelen mobiele compressor

De voordelen van een mobiele compressor zijn onder andere dat je deze eenvoudig kunt verplaatsen, omdat een mobiele compressor vaak op wieltjes staat. Tevens kun je een mobiele compressor dus voor veel toepassingen en werkzaamheden gebruiken in bouw en/of industrie. Ook het gewicht en de enorme kracht die een mobiele compressor kan leveren, zorgt ervoor dat een mobiele compressor een handig hulpmiddel is. Je laadt de compressor in je werkbus of auto, zorgt dat deze goed vaststaat, niet om kan vallen en… gebruiken maar!

Soorten mobiele compressors

Er zijn compressors te verkrijgen in diverse groottes, gewichten en vermogen. Je kunt hierbij kijken naar het vermogen van de compressor zelf, de werkzaamheden die je ermee moet verrichten, de grootte van de compressor en tank en de luchtdruk die eruit komt. Ga je de mobiele compressor gebruiken voor huis, tuin en keuken klussen of ga je hier voor je werk daadwerkelijk (zware) industriële klussen mee uitvoeren? Dat maakt wel een verschil in de keuze die je dient te maken in de aanschaf van de compressorsoort. Wil je een compressor op diesel? Benzine? Op een elektromotor of een accu? Die zijn tegenwoordig namelijk ook al verkrijgbaar en hoef je alleen maar op te laden of een lege accu te verwisselen voor een volle accu.

Hulp nodig bij keuze juiste compressor?

Als je hulp nodig hebt om de keuze te maken voor de juiste compressor? Dan kun je het beste een specialist inschakelen die graag de verschillende specificaties en mogelijkheden uitlegt per compressor. Vervolgens kun je daarna een keuze maken voor de compressor die ervoor kan zorgen dat jij bepaalde werkzaamheden sneller en op de juiste manier uit kunt voeren met behulp van een mobiele compressor.