Home Interieur De voordelen van een PVC vloer in de slaapkamer

De voordelen van een PVC vloer in de slaapkamer

PVC vloer slaapkamer

Voordat je een definitieve keuze maakt om PVC in de slaapkamer te leggen, wil je natuurlijk alles over de vloer weten. PVC vloeren brengen namelijk enorm veel voordelen met zich mee. Zo kan tegel PVC bijvoorbeeld erg gemakkelijk gelegd worden. Daarnaast heeft een PVC vloer ook een zeer lange levensduur. Hierdoor is het een perfecte vloer voor in de slaapkamer. Uiteraard zijn er nog veel meer voordelen te benoemen. Wij vertellen ze je graag allemaal in dit blog bericht.

PVC is slijtvast

Een van de voordelen van een PVC vloer is dat het een toplaag heeft. Dit zorgt ervoor dat er geen krassen of andere beschadigingen kunnen ontstaan. Van het PVC kun je de keuze maken uit twee verschillende diktes. Je hebt een PVC vloer van een 0.33 mm en een 0.5 mm toplaag. De eerste variant is al goed geschikt voor thuis te leggen. De dikkere variant kan zelfs bij zwaar projectmatig gebruik prima liggen. Wil je de levensduur van de vloer zo lang mogelijk hebben? Dan is de dikkere variant een zeer goede keuze!

Een geluiddempende vloer

Een PVC vloer staat er om bekend dat hij nauwelijks geluid maakt. PVC is namelijk een grondstof die redelijk zacht is. Hierdoor beweegt het PVC een klein beetje mee als je eroverheen loopt Dit resulteert in een geluiddempende werking. Anders dan bijvoorbeeld hout of laminaat, maak je nauwelijks geluid als je over de vloer heen loopt. Dit maakt hem perfect voor in de slaapkamer. Als je partner al in bed ligt wil je natuurlijk zo min mogelijk geluid maken als je er naast gaat liggen. Een click PVC vloer is om deze reden perfect voor in de slaapkamer!

Eenvoudig te leggen

Heb je de keuze gemaakt voor een PVC vloer? Dan ga je hem waarschijnlijk zelf leggen. Een van de voordelen is namelijk dat je tegel pvc zeer eenvoudig zelf kunt leggen. Je hoeft er namelijk geen ervaren klusser voor te zijn om een PVC vloer te leggen. Je kunt gebruik maken van het eenvoudige click pvc. Dit wordt geleverd met een handig kliksysteem, waardoor je het simpel in elkaar kunt leggen. Ook als het tegel PVC niet precies naast de muur past, snijd je het gemakkelijk op maat met een stanleymes.

Nooit veel onderhoud nodig!

Als je een PVC vloer in de slaapkamer legt, ben je er van verzekerd dat je niet veel onderhoud hoeft te plegen. Het is belangrijk dat je regelmatig gaat stofzuigen in de slaapkamer. Vervolgens kun je eens in de twee weken de vloer dweilen. Dit zorgt ervoor dat de vloer lang mooi blijft. Als de vloer dermate vies is, kun je ervoor kiezen om een reinigingsmiddel te gebruiken.

Vloerverwarming is mogelijk

Wil je graag vloerverwarming aanleggen? Dan is een PVC vloer de perfecte vloer! Dit komt doordat de vloer erg gemakkelijk warmte doorlaat. Hierdoor is de effectiviteit van vloerverwarming onder een PVC vloer erg groot. De warmte wordt direct door naar je woning geleid, waardoor de woning enorm snel op een goede temperatuur komt. Dat is wel zo goed voor de energierekening!