Home Bouw De 7 voor- en nadelen van een kunststof gietvloer

De 7 voor- en nadelen van een kunststof gietvloer

kunststof gietvloer

Heeft je bedrijf een nieuwe vloer nodig? Dan heb je verschillende opties. Eén daarvan is de kunststof gietvloer, eventueel gecombineerd met rolcoating. In dit artikel lees je alle voor- en nadelen van de kunststof vloer.

De voordelen van een kunststof gietvloer

We beginnen met de voordelen. Hieronder vind je de 4 belangrijkste.

1. Gladde afwerking

Een kunststof gietvloer zorgt voor een bijzonder glad resultaat. Eigenlijk zorgt dat voor twee voordelen in één. De gladde afwerking zorgt er namelijk voor dat de vloer gemakkelijk te reinigen is. Daarnaast is de kunststof vloer daarmee ook geschikt voor magazijnen waar een gladde vloer wenselijk is. Bijvoorbeeld omdat er wordt gereden met heftrucks of palletwagens.

2. Oneffenheden wegwerken

Heb je te maken met kleine oneffenheden in de vloer? Met een gegoten vloer van kunststof werk je deze weg tot een grootte van 3 mm. Daarmee zorg je voor een ongekend glad resultaat.

3. Bestand tegen water en chemische vloeistoffen

Kunststof is een goede oplossing voor plekken waar de vloer regelmatig in aanraking komt met water of chemische stoffen. De vloer voorkomt dat deze stoffen in de vloer trekken, en daardoor onderliggende schade veroorzaken.

4. Naar wens af te werken

In veel gevallen wordt een kunststof vloer gecombineerd met rolcoating. Door middel van rolcoating kan de vloer worden voorzien van verschillende eigenschappen. Enkele voorbeelden zijn anti-slip, antistatisch, en halfgeleidend. Moet de vloer passen bij de uitstraling van je bedrijf? Ook dat is mogelijk door middel van gekleurde flakes die in de vloer gestrooid worden.

De nadelen van een kunststof gietvloer

Wat ons betreft zijn dit de 3 belangrijkste nadelen van de kunststof gietvloer.

1. Kans op uitglijden

De gladde afwerking heeft meerdere voordelen, maar ook een nadeel. Wanneer de vloer nat is, wordt deze glad. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties voor de medewerkers. Dit is op de lossen door de vloer te voorzien van anti-slip.

2. Niet krasvrij

Moet de vloer er representatief uitzien? Hou er dan rekening mee dat een kunststof gietvloer gevoelig is voor krassen. Door voor een matte afwerking te kiezen vallen de krassen minder op.

3. Grote oneffenheden niet weg te werken

Een gietvloer van kunststof heeft een beperkte dikte. Daardoor is het niet mogelijk om oneffenheden groter dan 3 mm weg te werken. Heb je te maken met grotere oneffenheden en wil je toch een kunststof vloer? Slijp of straal dan eerste de grotere oneffenheden weg. Een bedrijf zoals JAKI weet precies wat jouw vloer nodig heeft.