Home Tuin Wat zijn de voordelen van markiezen?

Wat zijn de voordelen van markiezen?

markiezen

Ben je op zoek naar fijne vorm van zonwering, maar dan in een andere vorm dan de standaard zonneschermen? Ben je op zoek naar een chiquere optie? Kijk dan eens naar de optie om markiezen aan te schaffen. Markiezen geven je huis een chique uitstraling en is weer eens wat anders dan een standaard screen of zonnescherm. Hieronder de voordelen van markiezen.

Uitstraling

Heb jij een karakteristieke dijkwoning of een oudere boerderij met luiken? Dan zijn markiezen een goede optie om voor te kiezen. Markiezen behouden de chique aanblik van je huis en voegen hier nog wat meer cachet aan toe. Markiezen zien er chique en duur uit en geven net dat beetje extra aan jouw oudere huis. Ook bij een nieuwbouwhuis kunnen je kiezen voor markiezen, maar hier zal het qua aanblik niet veel uitmaken of je kiest voor markiezen of voor een zonnescherm of screen om de zon tegen te houden.

Levensduur

Markiezen kunnen goed tegen alle weerselementen door het sterke frame. Een stevige wind is dus ook geen probleem voor je markiezen. Markiezen zijn redelijk prijzig, maar door de goede kwaliteit kun je er ook zeker van zijn dat je lange tijd kunt genieten van je markiezen in een goede conditie. Dat is dus ook een goede reden om voor markiezen te gaan in plaats van een zonnescherm.

Zonbescherming

Doordat een markies zowel aan de voorkant als aan de zijkanten gesloten is, houd je de zon aan elke kant tegen, zonder het uitzicht kwijt te zijn. Dit zorgt ervoor dat markiezen een efficiëntere zonbescherming bieden dan standaard zonneschermen die alleen aan de voorkant de zon tegen houden. Naast dat markiezen een chique uitstraling aan je huis geven en tegen een stootje kunnen, beschermen ze dus ook nog eens erg goed tegen de zon, wat vaak de reden is dat je kiest voor zonbescherming.

Verkleuringen tegengaan

Doordat markiezen de zon tegenhouden, houden ze automatisch ook UV straling tegen. Dit zorgt ervoor dat materialen binnen in huis ook niet verkleuren. Meubels kunnen binnen namelijk ook verkleuren als ze veel in aanraking komen met UV straling. Door markiezen zorg je echter voor dat dat contact met UV straling minimaal is.

Heb je dus een authentiek huis en ben je op zoek naar een goede oplossing op het gebied van zonbescherming, die er ook nog eens mooi uit ziet? Dan zul je al snel uitkomen op markiezen als optie. Deze markiezen zijn dan ook in vele soorten en maten verkrijgbaar. Wil je een patroon in het doek of liever een effen doek? Er zijn mogelijkheden genoeg om mooie markiezen aan te schaffen voor je huis.