Home Interieur Dit zijn de belangrijkste voordelen van LED verlichting

Dit zijn de belangrijkste voordelen van LED verlichting

voordelen LED verlichting

LED verlichting is steeds populairder aan het worden en gloeilampen en halogeenlampen worden steeds vaker vervangen door LED lampen. Het grootste voordeel van LED verlichting is wel dat je 80 tot 90% minder stroom verbruikt voor een LED lamp en dus bespaart op je kosten voor stroomverbruik. Dat is nog maar één voordeel van LED verlichting. We zetten de andere voordelen op een rijtje.

Energie besparen met LED verlichting

LED lampen verbruiken dus als gezegd 80% tot 90% minder stroom dan een gloei- of halogeenlamp. LED verlichting is in de aanschaf duurder, maar dit verdien je dus dubbel en dwars terug door het zuinige verbruik er van. Via Ledworld.nl zijn er enorm veel soorten LED verlichting verkrijgbaar in diverse kleurtinten.

Langere levensduur

LED verlichting is ook duurzamer; het heeft een veel langere levensduur dan een gloei-of halogeenlamp. Wat betreft branduren; een LED-lamp heeft een levensduur tussen de 15.000 en 50.000 branduren. LED verlichting is dus ook naast duurzaam ook energiezuinig en milieuvriendelijk. Je kunt enorm besparen met LED verlichting. Soms wel tot 20% – 30% op de energierekening. Dat is met de huidige prijzen best de moeite waard. Vroeger werd LED verlichting vaak niet als fijnste optie gebruikt, omdat de kleuren nogal sfeerloos en hard waren, maar tegenwoordig zijn er genoeg kleurtonen te vinden, waardoor ook bij LED verlichting warmere kleurtinten inmiddels verkrijgbaar zijn.

Sfeer en veiligheid

Mocht je nog gloeilampen en halogeenlampen hebben, dan weet je uit ervaring dat deze erg warm kunnen worden. Zeker voor kleine kinderen zijn dit best gevaarlijke lampen, je kunt er gemakkelijk je handen aan verbranden. LED lampen worden niet warm. Qua sfeer is de LED lamp al een stuk verbeterd: inmiddels is LED verlichting in bijna elke mogelijke kleurtemperatuur te verkrijgen. Graag sfeervol warm licht? Ga dan voor 2200 Kelvin. En anders kies je voor 2700 Kelvin. Dit is de meest gebruikte kleurtemperatuur en tevens te vergelijken met het licht van een gloei- of halogeenlamp.

Overstap naar LED verlichting

De overstap naar LED is dus zeker een goede (en tevens verantwoorde) keuze omdat je flink bespaart op het verbruik in stroomkosten en bovendien is het energiezuinig. LED verlichting is de verlichting van nu en voor de toekomst. Er zijn ook bijna geen gloei-of halogeenlampen meer te verkrijgen. Ook buitenshuis is LED verlichting goed te gebruiken, voor bijvoorbeeld de tuin of met de feestdagen lampjes in de bomen. Dat is dan een goed alternatief en een lichtpuntje in tijden waarin alles al duur genoeg is!