Home Bouw Wat zijn de voordelen van een kamersteiger voor het klussen thuis?

Wat zijn de voordelen van een kamersteiger voor het klussen thuis?

steigers

Comfort en veiligheid staan voorop bij het kopen van een kamersteiger. Niets is namelijk zo vermoeiend als net te ver te moeten reiken om op hoogte te moeten werken en niets is zo gevaarlijk als werken op een trap. Vaak zijn ook nog allerlei verschillende gereedschappen en materialen nodig bij de klus. Op een kamersteiger kunnen die spullen gewoon worden neergelegd of neergezet.

Een kamersteiger kopen, waarom?

Kamersteigers maken het werk een stuk handiger. Bovendien zijn ze een stuk veiliger dan trappen of ladders. De constructie is stevig, met stabilisatoren en antislipplatforms om ongelukjes te voorkomen. De prijzen vallen ook erg mee.

Mobiel en flexibel

Omdat de meeste kamersteigers voorzien zijn van wielen zijn ze heel makkelijk te verplaatsen door de ruimte. Ook door het gebruik van lichte materialen is dat een fluitje van een cent! Dit komt zeker van pas bij klussen waar je regelmatig van plaats moet veranderen. Ook het vervoer van de steiger zelf van en naar de werklocatie is door dat lage gewicht eenvoudig.

Instellen en opbergen

Bij een kamersteiger is de instelling van de hoogte erg belangrijk. De hoogte van verschillende (woon)ruimtes kan enorm verschillen en heeft vaak ook te maken met het tijd[perk waarin de woning werd gebouwd. Met een verstellings- en vergrendelingsmogelijkheid is altijd de ideale werkhoogte in te stellen. Op momenten dat de steiger niet wordt gebruikt moet deze niet in de weg staan. De meesten zijn daarom compleet demontabel. Het in elkaar zetten en uit elkaar halen kan meestal zonder gereedschap, wat erg gebruiksvriendelijk is.

Duurzaamheid

De meeste kamersteigers zijn gemaakt van duurzame en stevige materialen. Het meest gebruikt zijn aluminium en staal. Beide materialen zijn duurzaam en gaan erg lang mee. Van slijtage zal (bijna) geen sprake zijn, zodat de steiger jarenlang mee kan en voor allerlei klussen gebruikt kan worden. Wat bij uitstek erg handig en veilig is, is gebruik in hogere ruimtes zoals hallen met een vide. Schoonmaken en schilderen zijn daar altijd een uitdaging, ook omdat de juiste materialen om op hoogte te werken niet beschikbaar zijn.

Hoe de juiste steiger kiezen?

Voordat je besluit een kamersteiger te kopen moet je je een aantal vragen stellen. Op welke maximale hoogte ga je werken, met hoeveel mensen tegelijk, hoeveel materialen wil je kwijt en wat zijn de afmetingen daarvan? Realiseer je ook dat een kamersteiger het beste geschikt is voor een vlakke ondergrond, zodat je deze meestal binnenshuis gebruikt. Op de website van Steigerdeals vind je diverse steigers voor een schappelijke prijs.  Zo vind je kamersteigers in allerlei maten en materialen zodat je veilig je klus of schoonmaakwerk kunt doen!