Home Interieur Dit zijn de voordelen van houten jaloezieën

Dit zijn de voordelen van houten jaloezieën

houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn al lang een populaire vorm raamdecoratie en dat is niet zo gek. Jaloezieën zijn stijlvol, geven privacy en je bepaalt jouw unieke lichtinval op elk gewenst moment van de dag. De houten variant geeft ook nog eens een tijdloze en natuurlijke uitstraling aan je woning. Er zijn dus genoeg redenen om voor houten jaloezieën te kiezen en in dit artikel lichten we de vijf belangrijkste toe. Laat je inspireren!

1. Lichtinval en privacy

Privacy in je eigen woning is één van de belangrijkste onderdelen van jouw eigen comfort. Daarnaast kun je je eigen lichtinval bepalen. Je doet dit door de lamellen een bepaalde kant op te kantelen. Draai ze bijvoorbeeld overdag lekker open voor daglicht en ‘s avonds gewoon helemaal dicht. Wil je al het zonlicht binnen, dan hijs je ze gewoon op.

2. Breedte van de jaloezieën

Hoe groot je raam ook is, met houten jaloezieën van Topjaloezieën kun je ieder raam bekleden. Je kunt deze namelijk gewoon op maat laten maken. Zo weet je zeker dat de jaloezieën altijd precies passen.

3. De kleurmogelijkheden

Jaloezieën zijn er in allerlei soorten kleuren en maten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een donkere houttint: dit past bijvoorbeeld mooi bij het trendy mosgroen van tegenwoordig, of juist een lichte variant wat meer bij pasteltinten past. Er zit altijd wel een kleur bij die bij jouw smaak en interieur aansluit.

4. Luxe uitstraling

Dat jaloezieën een luxe uitstraling hebben is niet geheel onbekend. Ze passen in een klassiek, modern en industrieel interieur. Met een mooie ladderband geef je je jaloezie ook nog eens een mooie afwerking.

5. Een betere temperatuur in huis

Niet geheel onbelangrijk: op warme zomerdagen kan een jaloezie de warmte buiten houden en op koude dagen de warmte binnen. Ze hebben zowel thermisch als akoestisch een hoge isolatiefactor. Scheelt weer in het stoken voor de verwarming of het koelen met een ventilator of airco!