Home Zelf bouwen De voordelen van een ‘Big Bag’ bij kleine kluswerkzaamheden

De voordelen van een ‘Big Bag’ bij kleine kluswerkzaamheden

kleine kluswerkzaamheden

Heb jij kleine kluswerkzaamheden op de planning staan, waarbij je behoorlijk wat afval verwacht te moeten afvoeren? Dan kan het handig zijn om een ‘Big Bag’ te huren. Of het nu gaat om een grondige opruim van de zolder, het onderhoud van de tuin of het opnieuw betegelen van de wc: in een de Big Bag kun je eenvoudig al je afval lozen. Meer weten? Lees dan snel verder!

Het gebruik van een Big Bag

Een Big Bag is simpelweg een hele grote tas, waarin afval kan worden ingezameld en worden afgevoerd. Er zijn tassen beschikbaar voor bouwafval, grofvuil, puin, tuinafval, enzovoorts. Deze Big Bags zijn gemaakt van recyclebaar geweven kunststof en doorgaans 1m3 groot. Ter verduidelijking: dit staat gelijk aan zo’n 1500kg afval! Een Big Bag in nagenoeg iedere (voor)tuin, oprit of stoep. Aan de bovenkant zitten lussen, waaraan de Big Bag kan worden opgetild en afgevoerd door de inzamelaar.

De voordelen van een Big Bag

  • Je kunt eenvoudig (bouw)afval in de Big Bag lozen, zonder heen en weer naar de milieustraat te hoeven.
  • Beschikbaar voor vrijwel iedere afvalsoort. Bovendien is het eenvoudig om verschillende Big Bags met elkaar te combineren.
  • Doorgaans worden Big Bags verzonden via reguliere bezorgdiensten, waardoor ze razendsnel bij je worden bezorgd.
  • In tegenstelling tot containers geldt er geen wettelijke maximale huurperiode. De Big Bag kan in principe zo lang blijven staan als je maar wilt.
  • Indien de Big Bag vol zit, wordt deze door een inzamelaar opgehaald. Zet de Big Bag hiervoor maximaal 2 meter van de openbare weg. Deze openbare weg dient vrij bereikbaar en minimaal 4 meter breed te zijn.

Goederen laten bezorgen in een Big Bag

Naast dat Big Bags worden gebruikt om eigen afval in te kunnen lozen, worden Big Bags ook gebruikt om onder andere zand, grond of grind in te vervoeren en te storten. Handig als je bijvoorbeeld bezig bent met tuinwerkzaamheden. Een big bag neemt dan minder ruimte in beslag dan als je los zou storten en bovendien laat het