Home Interieur De vloertrends van 2022

De vloertrends van 2022

vloertrends 2022

Je denkt misschien dat de bank of een bijzondere kleur verf op de muur de eye catcher is in huis, maar niets is minder waar. Juist de vloer zorgt ervoor dat jouw woning een bepaalde sfeer krijgt. En net zoals met het meubilair, veranderen ook de trends van de vloeren ieder jaar weer. Daarom zetten we de vloertrends van 2022 nog even voor je op een rij.

Houten vloeren: luxe, tijdloos en elegantie

Stiekem is het nooit weggeweest: houten vloeren. Een prachtige visgraat motief en je woning krijgt een warme en tijdloze uitstraling. Houten vloeren passen in iedere woning! Je legt er misschien wat meer geld voor neer, maar je krijgt er een kwalitatieve vloer voor terug.

Laminaat vloeren: praktisch, betaalbaar en stijlvol

Ook laminaat vloeren zijn niet voor niets al jaren een populaire keuze onder veel mensen. Een sfeervol en oersterk alternatief voor het prijzige hout. Daarnaast is laminaat een stuk eenvoudiger te leggen en kun je tegenwoordig het onderscheid soms bijna niet meer maken met een echte houten vloer. Toch zie je dat wel flink terug in de prijs: deze ligt namelijk een stuk lager.

PVC vloeren: veelzijdig en ijzersterk

Smalle planken, brede planken, een visgraat of juist niet: PVC kan het allemaal. Door het natuurlijk reliëf wat PVC kan hebben is dit type vloer echt bijna niet te onderscheiden van hout. Deze alleskunner is daarnaast ijzersterk, duurzaam, kidsproof en heeft weinig onderhoud nodig. Een stuk fijner met een groot gezin en huisdieren, bijvoorbeeld. Minder zorgen en wel die blikvanger van een vloer. En een leuk weetje: PVC neemt de temperatuur van de omgeving aan. Geen koude voeten dus!

Keramische tegels: uniek en sfeervol

De nieuwste vloertrend van 2022 is de combinatie van keramische tegels en hout. Denk aan die combinatie voor zowel de badkamer als de keuken. Alle keramische tegels hebben unieke kleuren en dit laat een ruimte uniek en ook wat speelser aanvoelen.