Home Zelf bouwen Verschillende soorten tape om mee te klussen

Verschillende soorten tape om mee te klussen

soorten tape

Wil je iets ophangen of afplakken? Er zijn veel verschillende soorten tape waar jij uit kunt kiezen om jouw klus mee te klaren. Maar welke tape past het beste bij jouw klus? In dit artikel laten wij jou kennismaken met drie verschillende soorten tape en vertellen wij jou waar deze goed gebruikt voor kunnen worden.

Foam tape

Foam tape is een tape dat bestaat uit een strook schuim met aan beide kanten een laagje tape. Het is dus een dubbelzijdige tape. Dankzij het laagje schuim in het midden, past de tape zich goed aan oneffenheden aan. Deze tape is dus goed te gebruiken op oneffen ondergronden, zoals hout, maar kan ook zeker op gladde voorwerpen gebruikt worden. Verder heeft dit soort tape als eigenschap dat deze een goede schokabsorptie heeft en goed isoleert. Daarnaast is foamtape goed om gewicht te dragen. Zo kan je dit soort tape goed gebruiken om bijvoorbeeld een spiegel of fotolijstjes mee op te hangen.

Watervaste tape

Heb jij tape nodig dat eventueel nat mag worden? Dan zijn er verschillende soorten watervaste tapes. Watervaste tape houdt eigenlijk in dat deze bestand is tegen water en niet oplost in water. Veel VHB/Acryl foam, PVC- en duct-tapes zijn waterbestendig. Een watervaste duct-tape dat versterkt is met textiel of linnen is bijvoorbeeld erg stevig en zal niet snel scheuren. Deze tape is bijvoorbeeld goed bij het sealen van buizen. Maar houdt hierbij wel rekening dat dergelijke tape geen permanente oplossing is bij een kapotte leiding. Hoewel de tape in principe watervast is, is het toch belangrijk dat de ondergrond goed droog en schoon is voordat je deze op plakt.

Safety Walk tapes

Verder zijn er ook safety walk antislip tapes. Deze kun je gebruiken om gladde ondergronden die veel gebruikt worden stroef te maken. Zo kun je de tape bijvoorbeeld gebruiken op verschillende ondergronden, zowel binnen als buiten. Denk daarbij aan een gladde houten trap, laadruimtes, vrachtwagens of een betonnen. Deze enkelzijdige tape heeft aan de ene kant een kleefrand, en is aan de andere kant gecoat met een laagje aluminiumoxide die voor de stroefheid van de tape zorgt. Deze tape komt in allerlei maten en is bijvoorbeeld goed te gebruiken bij koude omstandigheden.

Er zijn veel verschillende soorten tape met verschillende functies die in verschillende omstandigheden gebruikt kunnen worden. Zo is de dubbelzijdige foamtape geschikt om voorwerpen aan de muur te hangen, is watervaste tape, zoals ducttape, geschikt om te gebruiken bij het tijdelijk repareren van leidingen en zijn safety walk tapes handig om gladde ondergronden wat meer stroefheid te geven.