Home Bouw Verkoop je woning na een verbouwing met een makelaar

Verkoop je woning na een verbouwing met een makelaar

woning verkopen na een verbouwing

Vind je het leuk om zelf te klussen in huis? Door kleine renovaties of verbouwingen uit te voeren, kun je de waarde ervan verhogen voordat je deze op de markt laat zetten door een makelaar. Hierbij kun je het beste kiezen voor een lokale makelaar. Staat jouw woning in Enschede? Kies dan voor een makelaar in Enschede. Zo weet je zeker dat het makelaarskantoor beschikt over de juiste kennis over lokale huizenmarkt.

Belangrijk bij het uitvoeren van verbouwingswerkzaamheden in huis is het maken van een afweging tussen de kosten en baten van de verbouwing. Worden de gemaakte kosten voor de realisatie van de verbouwing voldoende gecompenseerd door de toename in de waarde van het pand? Het liefst houd je er meer aan over; dit biedt extra budget voor de verbouwing of zelfs nieuwbouw van je volgende huis. Verschillende partijen, zoals een makelaar of taxateur, kunnen je hierover adviseren.

Met name verduurzamende verbouwingen interessant

Een makelaar zal je aanraden in te zetten op onder meer verduurzamende verbouwingen. Denk hierbij aan het vervangen van de bestaande ruiten voor HR+-isolatieglas. Het verbetert het energielabel en de isolatiewaarde van de woning, waarmee deze interessanter wordt voor een potentiële koper. Deze hoeft immers minder te besteden aan het verbruik van gas en stroom. Naast de mogelijkheid om de ruiten te vervangen, zou je het plaatsen van zonnepanelen of het vervangen van de CV-ketel voor een elektrische warmtepomp kunnen overwegen.

Duurzaamheid zit ook in de gebruikte materialen. Bij het vernieuwen van het glaswerk in huis, zou je de bestaande houten kozijnen kunnen vervangen voor een alternatief van kunststof. Kunststof hoeft slechts te worden afgenomen met een vochtige doek, om het materiaal lang mooi te houden. Daar waar hout in ieder geval eens per drie of vier jaar opnieuw geschilderd moet worden. Niet iedere geïnteresseerde zal dat een fijne gedachte vinden.

Zorg voor meer vloeroppervlak in huis

Niet alleen het verduurzamen van een woning draagt bij aan de waarde hiervan. Ook is het interessant om het vloeroppervlak in huis te vergroten. Je zou het plaatsen van een dakkapel op zolder kunnen overwegen, of bijvoorbeeld een aanbouw aan de woning kunnen realiseren op de benedenverdieping. Dat laatste is voornamelijk interessant, wanneer er al een fundering in de tuin gestort is of wanneer er in het verleden heipalen geslagen zijn. De omvang van de uit te voeren werkzaamheden zal in dat geval meevallen. Houd er rekening mee dat de realisatie van een aanbouw voor schade aan de tuin zal zorgen. Het maakt dat een aanbouw vaak gecombineerd wordt met een renovatie van de tuin.