Home Bouw Verbouwing afgerond? Verkoop vóór 1 januari en vergroot je winstgevendheid!

Verbouwing afgerond? Verkoop vóór 1 januari en vergroot je winstgevendheid!

Verbouwing afgerond

Vorige maand kondigde het kabinet aan dat ze de overdrachtsbelasting gaan veranderen. Al jaren is deze 2%, maar met ingang van 2021 vervalt de overdrachtsbelasting voor iedereen onder de 35 jaar. Kopers die niet zelf in het huis gaan wonen krijgen daarentegen te maken met een verhoging: zij gaan 8% overdrachtsbelasting betalen. Ben jij een pand of woning aan het verbouwen en ben je van plan deze binnenkort te verkopen? Bouwblogger.nl legt uit hoe jij een voordeel kan halen uit deze nieuwe maatregelen!

Verbouwen betekent een waardestijging

Een woning verbouwen en opknappen om vervolgens te verkopen, is een bekende manier om zo veel mogelijk geld uit uw vastgoed te halen. Een recent verbouwde woning betekend een waardestijging en vaak een snelle en winstgevende verkoop, mits juist aangepakt. U krijgt een betere prijs voor uw woning of pand en de investering die de verbouwing vereist betaalt zich bij verkoop vaak snel terug. Maar er is een manier om zoveel mogelijk geld te verdienen bij de verkoop van uw woning én ook nog kosten te besparen. De eerdergenoemde nieuwe overdrachtsbelasting speelt hierbij een rol.

Verkopen aan een vastgoedbelegger

Buiten de gebruikelijke manier om te verkopen, namelijk door een makelaar in te huren en het op Funda te zetten, is het ook een optie op te verkopen aan een vastgoedbelegger of investeerder. Juist nu kan dit erg voordelig zijn. Door de aangekondigde verhoging van 2% naar 8% overdrachtsbelasting voor beleggers, zijn ze extra gemotiveerd om vastgoed te kopen vóór het nieuwe jaar. Omdat er daarna een stuk meer belasting moet worden afdragen voor een aankoop, zijn veel beleggers bereid om nu meer te betalen voor een woning of pand. Een groot voordeel dus als je net of bijna een verbouwing hebt afgerond en op het punt staat om te verkopen.

Voordelen van verkopen aan een vastgoedbelegger

Daarnaast zitten er meer voordelen aan het verkopen aan vastgoedbeleggers of investeerders. Wanneer je je woning of pand aan een dergelijke partij verkoopt zijn er aan beide kanten geen makelaars mee gemoeid en krijg je vaak een direct en vrijblijvend bod. Dit betekent dat je geen makelaar hoeft in te huren en daar dus ook geen commissie aan hoeft te betalen. Dit scheelt al snel een paar duizend euro. Verder is het voordelig dat er geen onzekerheden zijn omtrent een financieringsvoorbehoud. Beleggers kunnen snel en met zekerheid schakelen, in tegenstelling tot particulieren, die een hypotheek aanvraag moeten doen welke de verkoop kan doen vervallen. Daarnaast worden de notariskosten ook door de belegger betaald. Heb je je verbouwde woning net verhuurd? Dat hoeft geen issue te zijn, veel vastgoedbeleggers-en investeerders zijn ook geïnteresseerd in het kopen van verhuurde woningen. Aangezien ze er niet zelf willen wonen en het toch al van plan zijn te verhuren, is het vaak geen probleem om het pand met huurcontracten over te nemen.

 

Dus, haal je voordeel uit de nieuwe maatregelen en verkoop je verbouwde huis aan een belegger voor het einde van het jaar!