Home Bouw Veilig klussen? Denk dan ook hieraan!

Veilig klussen? Denk dan ook hieraan!

veilig klussen

Werkzaamheden aan en / of rondom de woning zijn eens in de zoveel tijd nodig om de mooie uitstraling van de woning te bewaren. De ene klus zal iets kleiner zijn dan de ander, maar voor alle klussen geldt: Hoe beter je de klus voorbereid, hoe gemakkelijker deze ook zal gaan! Het gebeurt namelijk maar al te vaak dat mensen beginnen aan een klus zonder dat ze hier goed over nagedacht hebben. Je komt er dan halverwege de klus achter dat je eigenlijk nog iets nodig hebt en hier weer voor naar de bouwmarkt moet. Wanneer dit één keer gebeurt is dit natuurlijk geen probleem, maar als je dit meerdere keren per klus gebeurt is het simpelweg zonde van de tijd. Om dit te voorkomen geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij de voorbereiding van de klus!

Klussen op hoogte

Klussen op hoogte vergen altijd meer voorbereiding dan klussen die niet op hoogte plaatsvinden. Dit komt omdat het gevaarlijke aspect bij klussen op hoogte veel sterker aanwezig is. Denk hierbij aan het verven van de gevel, het schoonmaken van de dakgoot of het verwijderen van een rotte tak in je boom op enkele meters hoogte. Een van de beste manieren om deze klussen uit te voeren is door een veiligheidsnet te spannen. Je kunt deze spannen op bijvoorbeeld een meter boven de grond, precies onder de plek waar je aan het werk bent. De veiligheidsnetten van Best Montage/Demontage B.V. zorgen ervoor dat zodra jij vanaf jouw klus op hoogte naar beneden valt je je geen zorgen hoeft te maken om lichamelijk letsel. De veiligheidsnetten vangen de klap namelijk op en zorgen ervoor dat je zo weer door kunt met de werkzaamheden. Het grootste gevaar is het materiaal waar je mee bezig bent. Probeer dit dan ook altijd vast te houden tijdens je val. Zo loop je niet het risico dat de materialen op jou vallen nadat jij in het net terecht gekomen bent.

Werkzaamheden in huis

Ook als het gaat om werkzaamheden in huis dien je de juiste voorbereidingen te treffen om de klussen op een veilige manier uit te kunnen voeren. Probeer deze voorbereidingen dan ook altijd te treffen. We zien vaak dat mensen bij een kleine klus al snel nalatig zijn omdat de tijdsperiode waarin iets mis kan gaan behoorlijk klein is. Toch willen we je aanraden om hier altijd rekening mee te houden. Al is de klus nog zo klein, een ongeluk zit in een klein hoekje! Wanneer je bijvoorbeeld bezig gaat met elektriciteit is het erg belangrijk om de stroom in dit gebied van de woning uit te schakelen. Zo heeft iedere klus wel iets!