Home Tuin Maak je tuin klaar voor de zomer met deze tips!

Maak je tuin klaar voor de zomer met deze tips!

tuin zomerklaar maken

Ieder jaar is het weer een feest als de zomer eraan komt. De zomer is altijd gevuld met mooi weer, lekker eten en vooral veel gezelligheid. Het is om deze reden erg belangrijk om je tuin zomerklaar te maken. Dan pas kun je het meest genieten van de tuin, door bijvoorbeeld het organiseren van een barbecue! Uiteraard dient je tuin er klaar voor te zijn. Zo moeten alle bomen en planten goed onderhouden zijn om de tuin gangbaar te maken. In dit blog bericht willen we je daarom tips geven om je tuin klaar te maken voor de zomer!

Maak een goed plan voor de tuin

Het is natuurlijk erg leuk om voor de zomer iets te veranderen voor je tuin. Zo kun je bijvoorbeeld nieuwe planten kopen of nieuwe bodembedekkers aanschaffen. Voordat je deze nieuwe planten gaat kopen, is het verstandig om een plan te maken voor de tuin. Hierin bedenk je hoe je het precies wilt en waar je de bodembedekkers en planten wilt gaan plaatsen. Hierdoor zie je meteen welke materialen je nodig hebt en of je plan haalbaar is. Vervolgens kun je overgaan tot het maken van een werkplan. Hierin vermeld je precies wat je moet doen. Heb je niet genoeg inspiratie? Dan zijn er online genoeg voorbeelden te vinden. Wat ook altijd kan helpen is het maken van een moodboard. Zo heb je een mooi overzicht met dingen die je mooi vindt.

Een mooi terras maken

Als je de zomeravonden graag buiten doorbrengt, kan een mooi terras natuurlijk niet ontbreken. Je kunt ervoor kiezen om het terras schoon te maken om hem direct te gebruiken. Daarnaast ga je hem natuurlijk ook leuker maken voor de zomer. Dit kun je doen door een nieuwe tuinset te kopen, maar dit hoeft niet. De indeling veranderen kan bijvoorbeeld al erg leuk zijn. Vervolgens kun je nieuwe accessoires toevoegen om het terras helemaal compleet te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie tafelhaard of kleine kaarsjes!

Het gras en de planten verzorgen

Als het zomer wordt, dan gaan ook de planten en het gras weer groeien. Dit betekent in veel gevallen dat je weer een keer moet snoeien en het gras moet maaien. Door dit goed bij te houden, blijft de tuin mooi en toegankelijk. Het is aan te raden om voordat de zomer daadwerkelijk begint al een ronde te maken door de tuin. Door hem direct schoon te maken, krijgen de planten en het gras de kans om te groeien. Daarnaast kun je ook altijd mest toevoegen om de groei te stimuleren.

Nieuwe planten in de tuin zetten

Als je een mooi plan hebt gemaakt, je terras schoon is gemaakt en de grond bemest is, kun je nieuwe planten in de tuin gaan plaatsen. Vervolgens kun je erg leuk de overige stukken grond met bodembedekkers vullen om geen gaten achter te laten. Als je tijdig begint met het planten van nieuwe bloemen, krijg je in de lente al een zeer mooie tuin. Zo kun je direct genieten van de nieuwe bloemen!