Home Tuin Trampoline ingraven: dit moet je weten

Trampoline ingraven: dit moet je weten

trampoline ingraven

Je kinderen hebben je eindelijk zover gekregen dat je een trampoline cadeau gaat geven en dat je deze vervolgens ook in gaat graven. Echter zijn er wel een aantal aandachtspunten die jou kunnen helpen om de trampoline direct op de juiste manier in te graven, daarom hieronder een stappenplan voor het ingraven van een trampoline.

Stap 1: voorbereiden

Heb je een trampoline op het oog die je wilt gaan bestellen? Kijk dan goed naar de precieze maten van de trampoline en meet dit uit op een plek in de tuin. De beste optie is om een aantal meters rondom de trampoline vrij te houden zodat er vrij gesprongen kan worden. Let er ook op dat je de trampoline niet ingraaft op een plek waar leidingwerk en bekabeling loopt. Heb je nog geen trampoline? Kies dan eerst een van de vele trampolines die verkrijgbaar zijn.

Stap 2: graven, graven, graven

Als je een grote trampoline koopt, is de kans ook groot dat je veel grond overhoudt na het graven. Soms kun je dit kwijt in je tuin, maar als je niet zoveel tuin over hebt, dien je de grond af te voeren, zodat je er geen last van hebt. Als je het gat voor de trampoline met een schep gaat graven, is het aan te raden om de grond meteen weg te kruien zodat er geen grote berg ontstaat. Wordt het gat gegraven met een kleine graafmachine? Let er dan goed op dat er geen kabels of leidingwerk geraakt kan worden.

Stap 3: plaatsen

Is het gat gegraven? Lees dan goed het instructieboekje van de trampoline om deze op de juiste manier in het gat te kunnen plaatsen. Worteldoek plaatsen of drainagebuizen bij een plek waar vaak water staat is aan te raden voordat je de trampoline gaat monteren en bevestigen. Zorg ervoor dat de trampoline stevig en vlak gemonteerd wordt.

Stap 4: afwerken

Als het frame stevig staat, kun je het doek gaan spannen en bevestigen. Ook de rand dien je nu op de juiste manier te plaatsen. Ook een veiligheidsnet kun je eventueel nog bevestigen als je dat een fijn idee vindt. Zorg vervolgens dat de ruimte rondom de trampoline die nog open ligt goed dichtgegooid wordt met grond en stevig aangestampt.
Heb je al deze stappen doorlopen? Dan komt het leukste gedeelte. Je kinderen en jij mogen nu namelijk de trampoline gaan testen. Gebruik heel de trampoline om te kijken of de trampoline overal even strak gespannen staat en op elke plek stevig blijft staan tijdens het springen.