Home Interieur Tips voor meer gezelligheid in de woonkamer

Tips voor meer gezelligheid in de woonkamer

meer gezelligheid in de woonkamer

Wil je de woonkamer graag voorzien van een nieuw, stijlvol of ander interieur? Dan hoef je lang niet altijd alles opnieuw aan te schaffen of alles compleet te veranderen. Soms is het veranderen van een aantal aspecten of nuances al genoeg om meer gezelligheid in je woonkamer te creëren. Hieronder tips voor meer gezelligheid in de woonkamer.

Accessoires

Door leuke accessoires of planten aan je woonkamer toe te voegen, zorg je er al snel voor dat de sfeer in je woonkamer zal veranderen. Als je vervolgens ook je meubels nog eens voorziet van een andere plek in je woonkamer, dan zul je merken dat je al snel kunt genieten van een hernieuwde sfeer en gezelligheid in je woonkamer zonder hier veel geld aan uit te hoeven geven.

Niet alles verbergen

Door een open of glazen kast in je woonkamer te plaatsen, voorzie je je woonkamer van een huiselijke sfeer. Dit geeft persoonlijkheid aan de woonkamer en laat zien wat voor mooi gezin of mooie mensen er in het huis wonen. Denk hierbij aan het plaatsen van souvenirs die je op reis hebt verzameld of mooie foto’s.

Harmonie

Wil je graag sfeer en rust creëren in je woonkamer? Kies dan voor vormen, materialen en kleuren die bij elkaar passen. Als je er een bont gezelschap van maakt in je woonkamer, loop je al snel de kans dat je onrustig wordt en dat je woonkamer erg chaotisch oogt en zeker niet fijn aanvoelt. Een bestaande gashaard in een woonkamer is ook een uitstekende referentiepunt om vanuit hier een nieuwe sfeer te creëren.

Verlichting

Het zal je niet verbazen dat verlichting een belangrijk onderdeel vormt in het gezellig(er) maken van je woonkamer. Door niet alleen gebruik te maken van functionele verlichting, maar ook van sfeerverlichting, zorg je ervoor dat er een nieuwe, fijne sfeer ontstaat in je woonkamer.

Kachel of haard

Er is niets zo gezellig als het geluid van een knisperend haardvuur en de extra stralingswarmte in de woonkamer. Wil jij je woonkamer sfeervoller maken? Dan zijn er diverse houtkachels, gashaarden en elektrische kachels verkrijgbaar om je interieur letterlijk en figuurlijk warmer te maken.

Warme kleuren

Door te kiezen voor warme kleuren zorg je ervoor dat je woonkamer warm en sfeervol aanvoelt. Als je dit vervolgens ook nog eens combineert met fijne accessoires in dezelfde kleurtinten en enkele mooie eyecatchers zoals een grote plant of een mooi schilderij, zorg je ervoor dat je woonkamer een stuk gezelliger wordt.

Ronde vormen

Ronde vormen in een woonkamer zorgen ervoor dat je ruimte er sfeervoller en gezelliger uitziet. Bestaat je woonkamer vooral uit vierkante, driehoekige of puntige vormen, dan zal de ruimte al snel chaotischer en minder gezellig ogen.