Home Bouw Tips & tricks voor een zolderverbouwing met dakkapel op zolder

Tips & tricks voor een zolderverbouwing met dakkapel op zolder

dakkapel op zolder

De zolder is vaak een vergeten ruimte in veel huizen. Een plaats waar oude spullen zich ophopen en waar de wasmachine zijn plek heeft gevonden. Maar heb je er ooit al eens aan gedacht om de zolder te verbouwen tot heus walhalla? Denk bijvoorbeeld aan een luxe badkamer met een vrijstaand ligbad, een stijlvolle slaapkamer met een kingsize bed of zelfs een toffe gameroom met een pooltafel.

Voordat je kunt genieten van zo’n droomzolder, moet je natuurlijk eerst af van de schuine wanden en kleine ramen. Dit kan door middel van zolderverbouwing met een dakkapel op zolder. Zo creëer je meer ruimte, meer lichtinval, een betere luchtcirculatie en bovendien een mooier uitzicht. In dit artikel geven we je graag meer informatie en handige tips voor jouw renovatieproject!

Inspiratie opdoen en een plan maken

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: wat wíl je eigenlijk met de zolder? Blader door woonmagazines, struin door Pinterest en bezoek inspirerende interieurwebsites. Stel vast wat de functie van de kamer wordt en verzamel afbeeldingen en ideeën die je aanspreken. Probeer te ontdekken wat je mooi vindt en wat de stijl wordt. Misschien houd je van een rustieke uitstraling, een moderne inrichting of juist van een industriële look.

Maak vervolgens een gedetailleerd zolderplan. Meet de zolderruimte op en schets een indeling. Bedenk waar je de dakkapel wil plaatsen en hoe deze bijdraagt aan de nieuwe ruimte. Je kunt overwegen samen te werken met een professioneel renovatiebedrijf. De vakspecialisten kunnen je helpen bij alle aspecten van het renovatieproject, denk aan het ontwerp, het installeren van de dakkapel op zolder, het maken van een vliering en het plaatsen van wanden.

Dakkapel op zolder: al in 1 dag gerealiseerd!

Een dakkapel op zolder kan tegenwoordig al binnen één dag geplaatst worden. Er bestaan namelijk kant-en-klare geprefabriceerde dakkapellen. Hierbij worden alle onderdelen in de fabriek of werkplaats van de specialist geproduceerd. De zijwangen, het dak en het kozijn worden daar ook al samengesteld. Zo hoeft de complete dakkapel alleen nog naar jouw woning getransporteerd te worden. Op de plaatsingsdag zelf is de montage binnen enkele uren afgerond. Hoe fijn is dat?

Dakkapel op zolder compleet naar jouw smaak

Misschien denk je dat je bij prefab dakkapellen moet kiezen uit een selectie modellen. Het tegendeel is echter waar: een professioneel renovatiebedrijf maakt jouw dakkapel op zolder volledig naar jouw smaak. De experts geven op basis van jouw wensen advies over de stijl, het materiaal, de kleur en de accessoires. Zo kun je gaan voor een dakkapel met verhoogde nok, kunststof kozijnen, robuuste zijwangen, uitgebouwde fronten, brandwerend glas, kiepramen en ga zo maar door. De keuze is reuze.

De afwerking van de zolderverbouwing

Is jouw dakkapel op zolder geplaatst, dan is het tijd voor de afwerking. Hier kunnen renovatiespecialisten ook een handje bij helpen. Denk onder andere na over:

  1. Vliering of opbergruimte: Overweeg of je een vliering wil laten maken. Een vliering biedt extra opbergruimte voor spullen die je niet dagelijks nodig hebt, zoals kerstdecoraties, oude boeken of winterkleding.
  2. Scheidingswanden: Wil je de zolder in verschillende zones verdelen, bijvoorbeeld een slaapgedeelte en een kantoorruimte? Dan kunnen scheidingswanden van pas komen. Deze wanden worden volledig op maat gemaakt naar jouw wensen.
  3. Kasten op maat: Laat je kasten op maat maken en creëer zo de perfecte opbergruimte. Hierdoor krijgt jouw zolder een opgeruimde en georganiseerde uitstraling, waardoor je zolder nog aantrekkelijker wordt.
  4. Verlichting: Goede verlichting is cruciaal om de juiste sfeer te creëren. Overweeg zowel functionele- als sfeerverlichting. Inbouwspots kunnen zorgen voor algemene verlichting, terwijl hanglampen of wandlampen de ruimte karakter geven.
  5. Ventilatie en isolatie: Goede ventilatie en isolatie op zolder is een must. Zo geniet je zowel tijdens de warme zomermaanden als koude winters van de ruimte. Bovendien bespaart goede isolatie een hoop energie en geld.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Je kunt altijd een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen bij de expert met jarenlange ervaring in zolderverbouwingen.