Home Interieur 3 tips om stressvrij te verhuizen

3 tips om stressvrij te verhuizen

stressvrij verhuizen

Het is natuurlijk super leuk als je een nieuw huis hebt gekocht of gehuurd en dat dan helemaal kan inrichten zoals jij dat wilt! Soms moet je nog het een en ander verbouwen wat naar eigen wensen kan, zodat het jouw droomhuis wordt. Natuurlijk neem je ook veel van je eigen spulletjes mee naar je nieuwe huis maar dit kan soms voor wat gedoe zorgen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je dit zo makkelijk mogelijk kan maken! Ben je benieuwd hoe je meer zorgeloos kan verhuizen? Lees dan gauw verder

Tip 1. Houd er rekening mee dat verhuizen tijd kost

Het is misschien niet leuk om te horen, maar verhuizen kost gewoon tijd. Neem hier dan ook de tijd voor. Bedenk goed voor jezelf of met je partner wat je met de meubels wilt die je al hebt. Zodra je je hele woning opnieuw wilt inrichten zal dit ook voor een aantal tripjes naar verschillende woonwinkels zorgen, wat ook hartstikke leuk is natuurlijk! Maar als je er te laat mee begint, kan dit voor stress zorgen. Door er goed te tijd voor te nemen kan je écht goed bedenken wat je met het huis wilt. Het zou zonde zijn als je er woont en spijt hebt dat je iets niet gekocht, geverfd of verbouwd hebt. Vaak doen mensen dit namelijk niet meer of pas na jaren als ze er al wonen.

Tip 2. Minder verzamelen

Het is het ook goed om al je spullen uit te zoeken. Veel mensen hebben eindeloos veel kaartjes, schriften, kleren etc. in hun huis die ze nooit meer gebruiken en dat dus ook niet zullen doen in het nieuwe huis. Het is fijn om met een schone lei te beginnen! Door genoeg verhuisdozen kopen kan je makkelijk je spullen scheiden van wat weggegooid mag worden, naar de kringloop mag of juist bewaard moet worden. Het is ook handig om op deze verhuisdozen te schrijven voor welke ruimte de spullen bedoeld zijn die in de doos zitten. Dus op de doos met de kleren schrijf je slaapkamer, op de doos met borden eetkamer enzovoorts. Hierdoor wordt het uitpakken van de spullen ook een stuk makkelijker!

Tip 3. Schakel hulp bij het verhuizen in

Niet alleen het inpakken van alle spullen kost veel tijd, maar ook alle dozen en meubels in het busje/de vrachtwagen stoppen en er weer uit halen. Daarnaast zijn de verhuisdozen vaak ook zwaar waardoor mensen af en toe een pauze willen. Om deze redenen is het handig om met veel mensen te zijn. Je kan bijvoorbeeld een treintje maken in het huis om dingen naar boven te sjouwen en uit de auto het huis in. Je zult dan zien dat de klus zo geklaard is!