Home Zelf bouwen Tips en tricks voor het bouwen van een hondenhok

Tips en tricks voor het bouwen van een hondenhok

hondenhok bouwen

Als je een hond hebt dan is het fijn om het dier een eigen plek te kunnen geven. Sommige honden hebben de neiging dingen te slopen als ze niet onder toezicht staan. Ook kan het zijn dat je ook andere huisdieren hebt die je tegen de hond moet beschermen. Een hond is en blijft een jager en kan soms zomaar ineens toeslaan. Een kat, konijn of cavia heeft tegen een hond doorgaans geen schijn van kans. Als je je hond van puppy af aan went om op bepaalde tijden in de bench te zitten dan zal hij daar zonder problemen aan wennen. Je kunt een bench kopen of er zelf eentje maken. Als je kiest voor het laatste, dan komen deze tips vast en zeker goed van pas.

Zorg voor voldoende ruimte

Als je aan de slag gaat met zelf een hondenbench maken dan is het belangrijk dat je weet hoe groot je hond is als hij is uitgegroeid. Je hond moet in zijn bench rechtop kunnen staan en zich zonder problemen kunnen omdraaien. Denk dus voordat je aan de slag gaat goed na over de juiste maten. Bedenk ook waar de bench komt te staan en of daar voldoende ruimte is.

Welk materiaal is geschikt?

Maak je hondenbench van stevig materiaal. Gebruik hout dat tegen een stootje kan en kies voor gaas dat bestand is tegen hondennagels en -tanden. Bij Homingxl.nl kun je alle materialen kopen die je nodig hebt voor je bench. Bij het bouwen moet er in ieder geval een deur in de bench komen zodat je de hond erin en eruit kunt laten. Je kunt natuurlijk ook de bovenzijde daarvoor gebruiken. Daarnaast moet de hond in ieder geval aan één zijde zicht naar buiten hebben. Sluit je hond niet op in een bench waarin hij niet kan zien wat er in zijn directe omgeving gebeurt. Dit kan leiden tot paniek met alle gevolgen van dien.

Een bench voor buiten

Je kunt je hond ook buiten in een bench zetten, bijvoorbeeld als je tuin niet goed af te sluiten is zodat hij daar vrij kan rondlopen. Als je een buitenbench maakt moet je er natuurlijk rekening mee houden dat het hout te lijden heeft onder de weersomstandigheden. Behandel het hout daarom met beits om te voorkomen dat je hondenhok maar een jaar meegaat en dan instort. Ook moet je er zeker van zijn dat het hok waterdicht is. Je kunt bijvoorbeeld het dak maken van kunststof. Zet de hondenhok zo neer dat de wind er niet op staat. Het handigst is een verplaatsbaar hondenhok zodat je dit kunt draaien als de wind van een andere kant komt en je de hond toch graag buiten wilt laten zijn.