Home Interieur Tips bij het bestellen van nieuwe meubels

Tips bij het bestellen van nieuwe meubels

nieuwe meubels

Het is onmiskenbaar dat het online bestellen van meubels een hoge vlucht heeft genomen. Niets handiger dan vanuit de luie stoel te shoppen. Voorafgaand zal er wel wat werk gedaan moeten worden om het perfecte interieur te kiezen. Een goede voorbereiding is cruciaal, hoewel de meeste mensen al wat oriënterend onderzoek in een online meubelwinkel gedaan hebben.

Het begin: het opmeten van de ruimte

Het opmeten van de ruimte is een belangrijke stap. Meet alles, ook de breedte van deuren en ramen, de hoogte van de ruimtes en eventuele trappen, gangen of overlopen. Niks is zo teleurstellend dan er pas tijdens de ontvangst van de meubelstukken erachter te komen dat de beoogde ruimte onbereikbaar is. Om overzicht van de ruimte te krijgen zoals die er na plaatsing van de meubels uitziet, kun je met oude kranten de oppervlakte van de meubels knippen en plakken en op de vloer leggen. Zo wordt bijvoorbeeld duidelijk of je nog achter het bed langs kunt en de deur niet de kledingkast raakt.

De product beschrijving lezen

Weet je welk(e) meubel(s) je wilt bestellen, lees dan de product beschrijving zorgvuldig door met aandacht voor details. Let op de afmetingen en kijk of de materialen en kleuren bevallen. Op internet vind je natuurlijk genoeg online meubelwinkels om ervoor te zorgen dat je zoektocht slaagt.

Online uitzoeken moeilijk? Niet met deze functies!

De meeste sites kennen zoomfuncties, zo is het mogelijk het meubel zorgvuldiger te bekijken. Dit helpt om te bepalen of het design, de kwaliteit en de afwerking je aanstaan. Meestal wordt ook vermeld of je keuze beschikbaar is en zo niet, hoe lang de levertijd is. Het is ook verstandig om te kijken hoe het zit met de retourvoorwaarden. Soms voldoet iets nou eenmaal niet aan de verwachtingen.

Prijsvergelijking

Het internet geeft alle mogelijkheid om producten en prijzen te vergelijken bij verschillende winkels. Zo pak je ook eventuele aanbiedingen, kortingen of acties mee. Vergelijken is natuurlijk prima, maar wacht niet te lang. Aanbiedingen zijn vaak beperkt in aantal en tijdsduur, dus het is wel zaak op tijd toe te happen.

Bestellen & betalen

Hier is een stukje extra aandacht vereist. Controleer nog eens of het juiste artikel geselecteerd is. Dit is ook het moment om nog eens de afmetingen en kleur te controleren. Heb je besteld dan komt het op betalen aan: de meeste winkels werken met een beperkt aantal vertrouwde betalingsdiensten samen. Op die manier zijn je persoonlijke- en betalingsgegevens goed beschermd.

Levering en montage

De dag is daar, het meubel komt eraan. Bij het bestellen had je al gekeken hoe het zit met eventuele leveringsvoorwaarden en transportkosten. Woon je op een etage, dan is het raadzaam extra goed na te gaan of de meubels naar boven worden gebracht. Montage is vaak iets wat je zelf moet regelen. Ben je een beetje handig, dan kun je het vaak zelf of met de hulp van een familielid of buurman. Succes!