Home Tuin Tips om van je achtertuin een spa te maken

Tips om van je achtertuin een spa te maken

Tips om van je achtertuin een spa te maken

Maak van je tuin een spa, aan de hand van de tips die je in dit artikel vindt. Het is de laatste jaren steeds gemakkelijker geworden om je achtertuin om te toveren naar een spa. De gemiddelde prijs van een sauna of bijvoorbeeld zwembad is gedaald. Mede door het feit dat het aanbod toenam. Naast een ingebouwd zwembad zou je bijvoorbeeld ook een opblaasspa kunnen overwegen. Wellicht niet je eerste keuze, maar wel de voordeligste! Zo heb je al snel een spa bij je woning.

Tip 1: zet je wensen op een rijtje

Het ontwikkelen van een spa in je achtertuin start bij het op een rijtje zetten van je wensen. Welke elementen mogen niet in je privé spa ontbreken? Ga je enkel voor een zwembad, of wil je deze combineren met bijvoorbeeld een sauna? Ook een buitendouche is een typisch voorbeeld van een element, welke vaak gebruikt wordt in een achtertuin met spa. Online vind je verschillende websites met inspiratie van mensen die eerder al een spa van hun achtertuin maakten.

Tip 2: werk je plannen uit in een plattegrond

Zodra je een lijstje hebt gemaakt van de elementen die niet mogen ontbreken, is het zaak om je plannen uit te werken in een plattegrond. Het geeft je een goed beeld van de haalbaarheid van je plannen. Hoewel je mogelijk een spa met meerdere elementen wilt, is het belangrijk dat de achtertuin ook ruimte biedt om te ontspannen buiten je sauna en zwembad. Zorg voor een groot terras en bijvoorbeeld een gazon, om van het mooie weer te kunnen genieten.

Tip 3: stel je budget vast voor de spa

Een derde aspect is het budget! Wil je een spa kopen? Bepaal dan vooraf welk budget je aan de spa wilt spenderen. Op basis hiervan kun je bepalen of een inbouwzwembad een goede optie is, of dat je voorlopig toch bij een opblaasbaar zwembad blijft. Naast een opblaasbaar zwembad is ook een opblaasbare jacuzzi een optie. Houd er rekening mee, dat de duurzaamheid van deze elementen minder groot is dan die van een ingebouwd zwembad.

Tip 4: denk ook aan de planten in je tuin

Vergeet niet dat de achtertuin een beetje tuin moet blijven, als je deze wilt gaan renoveren. Dit doe je bijvoorbeeld door wat nieuwe planten toe te voegen aan de tuin. Kies je voor een fraaie palm- of olijfboom? Zorg dat ze in de zon staan, om te voorkomen dat ze al snel vervangen moeten worden. Een goed alternatief is bijvoorbeeld een hortensia of lavendel. Beide planten doen het ook in de schaduw en hebben fraaie bloemen. Het maakt dat je tuin niet alleen een spa wordt, maar ook nog eens een hele sfeervolle plek!