Home Bouw Tijdelijke aansluiting aanvragen? Tips en advies over waar je op moet letten

Tijdelijke aansluiting aanvragen? Tips en advies over waar je op moet letten

Tijdelijke aansluiting aanvragen

Wanneer je een nieuw bouwproject wilt opstarten is het slim om zo snel mogelijk een tijdelijke aansluiting aan te vragen voor water, elektra, data en warmte. De aanvraagprocedure duurt namelijk vaak erg lang door de lange wachtlijsten. Reageer je te laat wanneer de nutsbeheer een vraag heeft? Dan kan het makkelijk gebeuren dat je weer achteraan in de rij moet aansluiten. Wil jij zeker weten dat je op tijd kunt starten? Laat dan een specialist jouw bouwaansluiting aanvragen.

Tijdelijke aansluiting aanvragen bij de netbeheerder

Om een tijdelijke netaansluiting aan te vragen, zal je eerst contact op moeten nemen met de netbeheerder in jouw regio. Dit kan een energiebedrijf zijn, zoals Liander of Stedin, of een waterbedrijf, afhankelijk van wat voor soort aansluiting je nodig heeft. De netbeheerder kan je vertellen wat de procedure is om een tijdelijke netaansluiting aan te vragen en welke documenten je moet indienen.

Heb ik een vergunning nodig voor om een tijdelijke aansluiting aan te vragen?
In sommige gevallen zal je ook een vergunning nodig hebben van de gemeente waar je woont om de aansluiting aan te leggen. Dit kan nodig zijn als je bijvoorbeeld een gasaansluiting wilt laten aanleggen of als je werkzaamheden wilt uitvoeren aan de openbare weg.

Aanvraagprocedure tijdelijke aansluitingen: begin op tijd!

Het is belangrijk om te onthouden dat het aanvragen van een tijdelijke netaansluiting vaak een tijdrovend proces is en dat het verstandig is om hier op tijd mee te beginnen. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten op tijd indient en volg de richtlijnen van de netbeheerder en de gemeente op om problemen te voorkomen.

Niet vergeten: tijdelijke aansluiting opheffen

Vergeet ook niet om een afspraak te maken voor het opheffen van de tijdelijke aansluiting wanneer de bouw is voltooid. Zo zorg je ervoor dat de netbeheerder op tijd de aansluiting kan opheffen. Dat scheelt je een hoop onnodige kosten voor een aansluiting die je tegen die tijd niet meer nodig heeft.

Kan het aanvragen van een tijdelijke aansluiting ook makkelijker?

Jazeker! Als je zeker wilt weten dat jouw netaansluiting op tijd klaar is voor gebruik, kun je de aanvraagprocedure het beste uitbesteden aan een specialist. RECO is een goed voorbeeld van een bedrijf die deze service gratis aanbied bij hun materieelverhuur. Hun specialisten kennen alle regels en procedures van de gemeentes en netbeheerders, zodat dit proces vlot kan verlopen. Ze houden je op de hoogte en onderhouden het contact met de netbeheerder zodat je niet bang hoeft te zijn dat je een melding of vraag gemist heeft. Zo heb je één contactpersoon voor jouw materieel én jouw netaansluitingen en houd je meer tijd over voor jouw bouwplannen.