Home Zelf bouwen Tafel verven? Volg deze stappen!

Tafel verven? Volg deze stappen!

Tafel verven

Wil jij graag een tafel verven en ben je op zoek naar een handig stappenplan? Lees dan snel verder. In dit artikel leggen we je uit hoe je het beste dit meubelstuk kunt reinigen en schuren, hoe je grondverf aanbrengt en hoe je de tafel verft. In principe kun je elke soort verven dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. Het enige dat je nodig hebt is de juiste verf, rollers en kwasten, een verfreiniger en schuurpapier. Laten we aan de slag gaan!

Stap 1: Reinigen en schuren

Het eerste dat je doet wanneer je een tafel wilt verven is dat je de ondergrond reinigt. Gebruik een verfreiniger zodat je zeker weet dat het geschikt is voor elke houtsoort. Je kunt het daarna geheel schoonspoelen met een beetje lauwwarm water. Daarna ga je dit meubelstuk schuren en op kaal hout kun je dit doen met een middel grof schuurpapier. Is er al schilderwerk, dan kun je fijn schuurpapier gebruiken. Hierna gebruik je nog een zachte borstel om het weer stofvrij te maken. 

Stap 2: Grondverf op de tafel

Voordat je de tafel kunt verven is het belangrijk dat je hem eerst in de grondverf zet. Dan roer je de primer goed door. Wanneer je schildert op kaal hout dan verdun je de grondverf tot ongeveer vijf procent. Hierdoor hecht en dekt het beter. Vervolgens doop je de kwast een aantal keer in de verf en strijk je het af. Begin bij de hoeken en de randen zodat er geen druppels komen. Hierdoor krijg je een mooi en strak resultaat.  

Stap 3: Tafel verven

Nu is het tijd om de tafel te verven. Roer in een paar minuten de lak goed door en begin weer in de hoeken en randen. Daarna gebruik je de roller om de grotere delen te schilderen. Op deze manier krijgt jouw meubelstuk een prachtige egale kleur. Mocht je geen schuurpapier in huis hebben, dan is het toch aan te raden om dit te gaan kopen. Door te schuren maak je de ondergrond ruwer en hierdoor kan de nieuwe verf er goed op hechten.