Home Zelf bouwen Strakke lijnen op de muur schilderen: zo doe je dat

Strakke lijnen op de muur schilderen: zo doe je dat

Strakke lijnen op de muur schilderen

Zelf de kwast ter hand nemen is geen hogere wiskunde. Echter vergt het wel enige oefening om netjes strakke lijnen op een muur te schilderen. Er zijn enkele hulpmiddelen beschikbaar die jou kunnen helpen om zelf eenvoudig strakke lijnen op de muur te schilderen. Hieronder enkele tips om strakke lijnen op de muur te schilderen zonder hulp van een professionele schilder.

Afplakken is het geheim

Nadat je alles goed hebt afgedekt op de vloer met stucloper of dekens, begin je nu eindelijk aan de klus. Het grootste geheim aan het schilderen van strakke lijnen is de muur goed afplakken met afplaktape. Kies voor kwalitatief hoogwaardig afplaktape uit de bouwmarkt, zodat je zeker weet dat de tape halverwege niet loslaat, waarna je weer opnieuw kunt beginnen. Breng de tape strak tegen de muur aan met enkele millimeters ruimte en druk de tape goed aan.

Smalle kitrand aanbrengen

Als de tape goed aangebracht is, kun je beginnen met het aanbrengen van een smalle kitrand. Kies wel voor een kit die je over kunt schilderen en die niet korrelt. Smeer de kit uit met je vinger en zorg dat er een egale kitrand ontstaat. De kit die over is en op je vinger zit, kun je eenvoudig van je vinger verwijderen met een natte doek. Laat de kit vervolgens even goed drogen voor het beste resultaat voordat je gaat beginnen aan het grote werk.

Beginnen met schilderen

Je kunt nu eindelijk beginnen met schilderen. Met een kleine en grote verfroller kom je een heel eind met het schilderen van strakke lijnen. Roer de verf goed door en begin met een kleine muurverfroller langs de kitrand te schilderen en bij elk volgend deel dat je schildert, neem je een deel van de vorige schilderrand mee. Vervolgens ga je verder met de grote muurverfroller om de rest van de muur helemaal te schilderen. Ben je klaar en is de verf uiteindelijk goed opgedroogd? Dan kun je de afplaktape voorzichtig weghalen, zodat je direct het juiste eindresultaat kunt aanschouwen. Haal de tape niet te vroeg van de muur af, want dan bestaat de kans dat je de verf die nog niet helemaal droog is weer van de muur af trekt en je een gedeelte opnieuw kunt gaan schilderen. Ben je tevreden met het eindresultaat? Dan kun je de komende jaren weer heerlijk genieten van de nieuwe kleur(en) op je muur.